8. feb 2007 23:28
Jaz sem začela jemati en sirup z železom od Fidimed-a. To pa zato, ker mi ga je že enkrat zmanjkalo:$ Baje je to pogosto pri ljudeh, ki imajo vnos 2000 kcal in se vsak dan gibajo (jaz tečem po pol ure). Lp Lunca 15
8. feb 2007 23:28
Jaz sem začela jemati en sirup z železom od Fidimed-a. To pa zato, ker mi ga je že enkrat zmanjkalo:$ Baje je to pogosto pri ljudeh, ki imajo vnos 2000 kcal in se vsak dan gibajo (jaz tečem po pol ure). Lp Lunca 15
9. feb 2007 8:59
Vsako jutro na tešče spijem 2dl Donata, med dnevom zaužijem zelo veliko sadja in zelenjave in počutim se odlično. Mogoče me 2 krat letno "ujame" le kakšen prehlad. V času, ko sem študirala, pa sem ob večjih psihičnih naporih, predvsem v obdobju izpitov jemala še B kompleks in Unicap. Mijan
12. feb 2007 12:01
Jaz delam po zdravi pameti: torej, če bi ves čas futrala telo z dodatnimi vitamini, bi se razvadilo in ne bi več toliko vsrkavalo iz sadja in zelenjave, ki je na spl. dosti pojem, tega nočem, torej jih na splošno ne jem.
kadar pa čutim, da se me kaj loteva, me praska v grlu ali par dni nisem nič spala, takrat vzamem kako vitaminsko tableto, dva tri dni recimo in moram rečt, da pomaga, na ta način dostikrat ne zbolim.
Trenutno pa jih dokaj redno jemljem, ker sem noseča in vsak dan bruham, tako da ne vem, koliko tega krasnega sadja dejansko ostane v meni in se mi zdi bolj ziher, da vzamem še kaj, sploh ker dostikrat tudi čutim, da ni dovolj (krči, padec imunosti...) ko bom nehala bruhat oz. če bi bila v redu, bi jih nehala jemat.
Tak da po moje za vsak slučaj jih ves čas jemat, je neumnost, ker potem ne bojo tako delali takrat, ko je kriza, ker se telo malo navadi. neumnost je pa tudi nikoli vzet vitaminov in rajši zbolet ali it na bolniško par dni prej za brezveze, če se da vse skup lepo obit z dozo vitaminčkov in pomarančnim sokom:)
Veri
23. maj 2007 23:13
Že ene trikrat sem zasledila, da ima surovo neoluščeno sezamovo seme devetkrat več kalcija kot mleko. Vsak dan dve veliki jedilni žlici, zvečer. ann
24. maj 2007 7:52
Naj poročam: krvna slika in jetrni testi so se popravili za 50%. Moja zdravnica, gastroenteorologinja je skoraj padla s stola, ko je videla moje izvide. Rekla je, da pri moji bolezni nikoli ni izboljšanja, samo na slabše gre. Potem pa sem ji morala povedati, kaj sem uživala in je bila drugič šokirana. Ona pa me je že prijavila na Evro-transplant. Sedaj je rekla, da bove počakale še do konca avgusta, naredile preiskave in če bi enako ali celo boljše, bo preklicala transplantacijo. Toliko o dopolnilni prehrani z moje strani. Prej je ena pisala, da noni sok pomaga pri raku. Seveda pomaga, ko je v začetnem stadiju, da se človek po kemoterapiji ne počuti povoženega, ne bruha na veliko in lasje manj izpadejo. Celo doktorji pradlagajo ob kemo piti noni, za krepitev organizma. Raka pa ne pozdravi, samo pomaga ob klasičnem zdravljenju. Moji tašči pa je zdravnik odvzel tablete za pritisk in za sladkor. Jemlje pa noni-mix, Q 10 in diabetin, vse so prehranska dopolnila in niso zdravila. Jaz bom do avgusta sigurno nadaljevala, potem pa poročam, kaj je zdravnica rekla. Pa fajn se imejte in zdravi bodite! Kyara
24. maj 2007 7:58
Sem vesela zate Kyara! Mijan
17. sep 2007 11:07
Odločam se, da bi naredila eno kuro z aloe vero, sokom ali šumečimi tableti. Ali ima mogoče kdo kakšne izkušnje. karfiola
17. sep 2007 11:14
Nekajkrat na leto naredim kuro s sokom aloe vere, predvsem zaradi težav z želodčno kislino. Odlično pomaga, 100% naravna, dobrega okusa, dobro vpliva na prebavo in na počutje nasploh. Priporočam! dvojčicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Prekonočni ovseni kosmiči z banano in arašidi
Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom