19. dec 2006 14:06
Ko gre za visok pritisk, sladkorno in podobno, sem jaz bolj za zdravila kot prehranske pripomočke. Saj sem napisala, da je kalcij v šumečih tabletah tisto, kar se mi zdi čisto Ok, in še kaj bi se našlo...
Meni magnezij in kalcij iz donata mi zadoščata (kosti imam, da mi jih lahko zavida vsaka mladostnica, je pokazala preiskava osteoporoze pri meni), ta voda ima še kup drugih potrebnih mineralov.
Sicer pa je jemanje teh prehranskih dopolnil stvar posameznika. Če se dobro počutim in ne čutim potrebe po čem takem, predvsem pa, če zdravje "štima" sto na uro, jih pač ne jemljem. Nekdo drug pač čuti drugače in jih jemlje bodisi iz preventive bodisi zavoljo tega, ker je prepričan, da mu pomagajo.
Sama sem v minulem letu in pol, ko sem morala pazit na hrano, veliko računala, si izpisovala, kaj jem in koliko česa s prehrano vnesem v telo. In se je pokazalo, da moje telo dobi čisto vse, kar potrebuje, da to drži pa kaže tudi zdravje, ki se mi je tako zelo popravilo.
In, ežoj, od nedavnega smem tudi jaz zaužiti kozarec ali dva tega prehranskega dopolnila, ki ga omenjaš, bodisi belega ali črnega...In je eno tistih, ki bo vedno pri roki, jasno...Mamamia
mamamia