14. dec 2006 13:58
Ja, to je pa res dobra tema!
Tudi sama sem BILA enajst let strastna kadilka. Ravno zdaj pa mineva eno leto, odkar sem prenehala s kajenjem. Ko takole pogledam nazaj, se spomnim, da sem si za prav vsako novo leto zadala cilj, da bom nehala, pa mi nikoli ni ratalo;vedno se je našel kakšen razlog, da sem popustila: težave v službi, stresno življenje, pa dobra družba, kjer je treba kakšnega prižgat...in podobni izgovori.. In tako so minevala moja kadilska leta.
Lani okrog novembra, pa sem brez vsakega predhodnega planiranja rekla: zdej je pa res zadosti- kot nekakšen preblisk. Potem sem pa še čez en mesec izvedela, da sem noseča in to je bil pa res zadosten razlog, da sem vztrajala pri nekajenju. Mislila, sem da bo težko, da bom imela kakšne krize, pa sploh ni bilo tako. Edino, kar je bilo, so bile sanje, in sicer se mi je vsako noč sanjalo o cigaretah in kajenju...no, pa še to se je po parih mesecih končalo.
Sem si pa našla super nadomestilo za cigarete, in to je hrana! Tako kot sem prej uživala v kajenju, seda uživam v pripravi dobre hrane,in podobno.. Res da imam kakšno kilco več kot prej, ampak bolje to, kot pa smrad po cigaretnem dimu, in bognedaj kakšna bolezen, ki jo povzroča kajenje!
Sem res prav ponosna in zadovoljna, da mi je uspel ta korak v življenju in moram reči, da je to ena boljših odločitev!
Zato vsem tistim, ki se odločate za opustitev kajenja-kar korajžno in želim vam trdno voljo in veliko uspehov!!!!!!!
lp, MIAM***
MIAM