Sesalec

lucijana  

član od: 4.2.2006

sporočila: 284

tema odprta - 3. dec 2006 18:45 | ogledi: 2.423 | odgovori: 15

saj vem da je bila podobna tema že odprta pa vendar

rabim nov sesalec...

sedaj imam tega: http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=1D25B7CF-

in se mi zraven njega meša, ker edino kar vredu sesa so moji živci. filter je takoj zamašen, tako da so sanje da bi celo stanovanje posesala v enem kosu.mam precej tapisona-zaenkrat še. filter je takoj zamašen, in potem seveda sesalec zelooo izgubi moč, da nebi o tem da je glasen za 10 drugih tako da se mi zraven njega resnično že meša

in kakšen sesalec bi jaz rada?

majhen in lahek-nebi kašne igee ali delfina ki je velik in okoren-ma tašča nekaj podobnega in res nebi hvala. rada bi da je zelooo močan, vsaj 1800W, vrečke mi ravno ne dišijo najbolj, da se filter nebi takoj zamašil, in da bi bil seveda čimbolj tih.tudi vodni ni izključen-če seveda ni pol ful neki velik... aja še cena-do 50.000.

prosim predlagajte mi kakšnega fajnega...

lucijana

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

3. dec 2006 21:31

Sem že hotela napisat kateri, pol sem pa videla omjeitev cene. Ti bo kdo drug pomagal. (Tega, katerega mislim jaz, je brez vrečk, močan, majhen, ni nek okoren... S filtri, eni so celo doživljenjski. Meni je najbolj všeč, ko greš umazano posodo spraznit ven, ali v WC, opereš in to je to. Pa brez nadležnega razstavljanja in ... uh... Cena je pa dvakrat višja, kot si ti omejila...).

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

3. dec 2006 22:02

Lidka, če misliš daysone, so bili na nemških testih najslabše ocenjeni, kar se tiče okvar. Doživljenski sesalec ni noben, čeprav ima moja tašča enega starega že uhuhu let, pa še zmeraj dela, le da ga bolj malo uporablja. Za vsak dražji sesalec rečejo, da je doživljenski, po svoje je res, ker daš zanj lahko par sto tisoč, potem se ga pa ne moreš znebit. Sama imam že cel arzenal sesalcev od kirbija navzdol. Moja zadnja pridobitev je mieljev, ima tudi globinsko krtačo in res dobro potegne. Je precej dražji, imajo pa tudi cenejše in ravno tako dobre. Ne vem, kako boš sesala itisone brez globinske. Preden sem ga kupila, sem imela na intrernetu ogledanega enega od Boscha, v prodajo naj bi prišel v drugi polovici novembra in ima tudi zelo dobre karakteristike: priključna moč: 100 - 2400 W - mehak zagon motorja - tiho delovanje tudi pri visoki moči - sesalna moč (merjena na šobi): 375 - 405 W - teža aparata (brez pribora): 6,1 kg - delovni radij: 13 m To je model BSG82490, cena naj bi bila caa 50.000, z globinsko krtačo pa okrog 100.000 SIT. LP

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

3. dec 2006 23:15

Ne vem, če ti kaj pomaga, ampak nikar ne kupi rovusa, ker boš zelo razočarana. Meni so dva zamenjali, potem pa denar vrnili, ker sem tako zahtevala. Par dni nazaj je bilo govora o tem in če te zanima pobrskaj malo po forumu in si preberi še druga mnenja. LP! fakin712

lucijana  

član od: 4.2.2006

sporočila: 284

4. dec 2006 6:47

hvala, ja omejila sem se tudi pri ceni, ker spomladi gre ves tapison ven, tako da... seveda če bo nek sesalec stal 60.000 in ga bo pol vesoljne slovenije hvalilo pol to nebo cena ovira ampak... glede rovusa sm pa ravno hotela vprašat pa ne bom ker ste mi že odgovorile... sicer pač rabim pač neki vredu sesalec da se ne bom spet tako zafrknila kot sm se pri tem hoverju... lucijana

smrkolina  

član od: 19.9.2002

sporočila: 378

4. dec 2006 7:58

Pozdravljeni tudi jaz sem na temu, da bo reba zamenjal sesalec. Sem bila v Merkurju - tipala samo po informacijah. Moram reči, da sem bila zelo zadovoljna z njihovo razlago in ustrežljivostjo. Mogoče tudi zato, ker vedo, da se bom slej ko prej vrnila, ker sem kar stalen kupec tam :)) Priporočili so mi "tanovega" elektroluksovega, stane tam okoli 55.000 sit brez turo krtače, z njo pa 10.000 več. Glede na to , da imate veliko tapisona, vam priporočam krtačo. Deluje brez vreč, ima pa notri dva filtra. Ko se eden zamaši, se enostavne vazme ve, obrne za 180 stopinj,tako da se sesa na drugega, obenem pa se prvi čisti. Ta filter se menja, samo ne vem ali na eno leto, ali dve, verjetno je tudi odvisno od uporabe. Jaz vedno bolj mislim na ta nakup, dobi se tudi v Mercartoju (bolj ugodno plačilo na kartico...ni reklama, samo dejstvo, razen če imate v Merkurju Diners kartico) ali zmožnost gotoivnskega nakupa. Predlagam vam, da se zapeljete v prvo Merkurjevo trgovino in si ga ogledate. Lep pozdrav iz Gorenjske smrkolina

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

4. dec 2006 8:45

Ne, ne.... Nisem mislila, da je Dyson doživljenjski. Mi gre pa na živce menjajnje filtrov na leto, dve. Ker če imaš malo starejši model sesalca, jih že težko najdeš, pa še strošek je. Prav tako vrečke niso poceni. Dysona ima moja mama in sestra, zaenkrat bp. Jaz si ga bom tudi kupila, ker mi to najbolj odgovarja.

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

4. dec 2006 9:02

Sama belo tehniko in razne aparate kupujem v Big Bengu. Že tako imajo ponavadi nižje cene, potem pa še za gotovinski popust vprašam in znižajo ceno še za dodatne procente, včasih tudi 15%. LP

runo01  

član od: 13.3.2006

sporočila: 352

4. dec 2006 11:10

Ravno sem kupija rovus z mislija da je kvaliteten sesalec, zda pa vidim da so znjim težave kot piše fakin-712 prosim če mi napišeš kakšne težave si imela z njim. Pa če ima še kdo kakšne iskušnje z rovusom. Zaenkrat mi dela uredu,do kdaj pa nevem! runo01

iri  

član od: 12.11.2001

sporočila: 247

4. dec 2006 12:53

Rovus mi je prve dni delal kar v redu, ima pa zanič krtačo. Sedaj pa mi sploh ne vleče kot bi moral. Po nasvetu fakin-712 , sem poklicala prodajalca, kje so mi dali vedeti, da so z njim težave. Sedaj ga pošiljam v "popravilo"..hm. Zdi se mi, da tudi po poravilu ne bo delal in takrat ga bom vrnila in zahtevala, da mi vrnejo denar. Se spomnite ene starejše gospe,. ki dela rekalmo na TV za sesalec. Rekla je , da je položila roko na odprtino sesalca in da ga je lahko dvignila. Ta se mi zdi debela, ker take odprtine sploh ni, razen tiste , kjer izpihuje zrak. Ma so malo "zabluzili". Lp

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

4. dec 2006 13:24

Iri takoj zahtevaj denar, ker ti sigurno ne bo delal. Meni so dva zamenjali in nobeden ni delal kot bi moral. Reklama pa je itak,bla, bla, bla...Naj jih pocitra,mene so zelo razočarali. LP! fakin712

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti