28. nov 2006 10:06
Tudi jaz sem včasih prijazno odgovarjala na telefonske ankete, a so včasih postajali preveč radovedni in med spraševanjem prešli na preveč osebne zadeve. Tako sem s tem končala, še vedno pa izpolnim pismene ankete. riba-ribica
28. nov 2006 10:06
Tudi jaz sem včasih prijazno odgovarjala na telefonske ankete, a so včasih postajali preveč radovedni in med spraševanjem prešli na preveč osebne zadeve. Tako sem s tem končala, še vedno pa izpolnim pismene ankete. riba-ribica
28. nov 2006 10:10
Mene pa začuda ne nadlegujejo. Kakšne ankete so mi všeč in odgovarjam nanje (tudi na netu). če mi pa kaj prodajajo, pa poslušam tistih 10 minut, ko mi berejo, potem pa rečem ne hvala. In je. Kar se pa tiče telefona. Danes je že vse možno, če imate hiter internet (ADLS). Na svetu obstaja precej ponudnikov in eden izmed njih omogoča tudi klice po SLO in ene 40 držav sveta zastonj za 3 mesece (potem pa po en cent na minuto). Tako da klasičnega telefona niti ne potrebujete in vas taki in drugačni ne morejo nadlegovati. Sonja
28. nov 2006 10:25
Sama sem na faksu morala narediti terensko prakso in terenska praksa je bila praviloma anketiranje za raziskavo Slovensko javno mnenje (lepi časi, bili smo mlajši, faks je prava stvar). SJM se še zdaj dela z obiski na terenu in ne po telefonu (ker s telefoni ni takega reprezentativnega vzorca). Iz solidarnosti do vseh študentov, ki delajo popise za raziskave, odgovarjam na vprašanja. Včasih se zgodi, da kličejo ravno v času kosila ali pa priprave na kosilo. Takrat povem, da trenutek ni primeren, lahko pa pokličejo kasneje. Nekateri celo pokličejo.Prav tako se vsem, ki prodajajo po telefonu, vljudno zahvalim za klic in povem, da nisem njihov ciljni kupec. Vidim pa, da grejo eni takoj na "višje obrate" - vidim pri teh postih, pa tudi po drugih reakcijah. Zakaj, za božjo voljo se je pa vredno razburjati, če te nekdo kliče po telefonu in nekaj poskuša vprašati/prodati? A ni še nobeden nikoli koga poklical, pa ni bil najbolj primeren trenutek, a ni še nikoli nobeden odtipkal napačne številke? Pa ni nihče dajal nobenega iz kože. Zato tudi anketarjev ni treba. Če želi kdo imeti mir, potem ne objavlja svoje številke v imeniku, lahko tudi nima fiksnega telefona in je stvar rešena. Da ne govorim o vseh rešitvah, ki jih imajo telefoni (števlika klicočega, zvonec na tiho...). Sicer je pa mir v srcu in mir v glavi rezultat indiviudalnega dela na sebi. Če pa tega ni, so pa tudi anketarji dobri za malo jezo okoli trositi... Vendelina jr.
28. nov 2006 10:37
Ebonlass - jaz imam enako izkušnjo. Ko kličejo iz neke zavarovalnice, zmeraj zahtevajo mene, vendar ne po mojem pravem imenu, ampak navedejo ime, po katerem me poznajo domači in prijatelji. -že tu nekaj ne štima. Najbolj pa me je razjezilo to, ko sem jim enkrat povedala, da žal osebe s tem imenom ni na tem naslovu, so želeli govoriti z mojim očetom, ki je pred petimi leti umrl... In na koncu sem bila jaz tista neprijazna oseba!!! Tako, da načeloma takih klicov ne maram - razen anket, na katere rada odgovorim (sploh če se z druge strani zaslišim kak všečen moški glas) :) Marna
28. nov 2006 11:53
Jaz ne odgovarjam ne na ankete niti ne debatiram z raznimi zavarovalnicami in prodajalci. Ko začnejo "vrteti lajno" lepo rečem, hvala lepa ampak me ne zanima pa je. Kličejo pa ponavadi ob takem času, ko mi otroci spijo, da jih veselo zbudi. Moram pa imeti vklopljen navadni telefon zaradi moževe službe, če ga kličejo, ker imamo slab signal za mobitel in je večkrat nedosegljiv. Razjezila sem se pa res 1x, ko so klicali za neko anketo ob 21h zvečer v nedeljo. Takrat pa mi je res prekipelo, ker sta se oba mulčka zbudila zaradi zvonenja. No vsaj ob nedeljah bi lahko dali mir. jade
28. nov 2006 12:07
Kar zadeva anket pa tole... Ko je bil Jernej še študent je delal 21 dni v eni veliki znani slovenski oglaševalski agenciji. In so izbirali ime za en velik in pomemben izdelek. Pa je bilo treba z anketami navaliti na vse, ki smo jih poznali in nismo. Pa mi je bilo precej zoprno ko sem sorodnike in znance "fehtal" naj mi izpolnijo obsežno anketo... Pa pride potem v agencijo, pa mi veselo povedo, katero ime je izbrano. Pa rečem, da ne morem verjeti, ker na mojih anketah je precej nizko prišlo po priljubljenosti. Pa mi reče moja "šefica": Ja kaj si pa mislim, te ankete so zato, da se da kaj pokazati ker je znano podjetje za znan izdelek dalo milijone za projekt. Izbrali so pa ime ki je bilo tudi temu podjetju najbolj všeč. Vse da bo naročnik zadovoljen, mi je rekla. Da so bili pri podjetju zelo zadovoljni, da je ravno njihov predlog bil tako dober... Ja, je še rekla, kaj se sekiram, saj sem dobil 2 jurja za eno izpolnjeno anketo... Pa sem se sekiral. Študiral sem, da bom delal v marketingu, takrat se mi je pa tako zagnusil, da sem se umaknil (v kulinariko, hehe ) in od takrat ne maram nobenega marketinga več, ker je vse skupaj ena natega. Marketing in politika sta v moji glavi največja nategovanta na svetu Ne trdim, da se vedno tako dogaja, se pa očitno dogaja in to da dobim denar mi pač ni dovolj. Zato tudi nisem v službi pri tej agenciji, čeprav bi imel gotovo (ne verjetno) zelo zelo dobro plačo, ko bi prirejal rezultate... PS - Ta znan izdelek je še vedno vodilna znamka ... pač nečesa v Sloveniji. In ko ga zagledam se vedno spomnim kako sem se mučil z anketami, drugi so jih pa verjetno izpolnili sami, po "postopku" pač Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
28. nov 2006 12:11
Tudi jaz sem "alergična" na tovrstne ankete, prodaje in kaj vem še vse. Kljub temu, da številke ni bilo v imeniku, je telefon kar naprej zvonil. Na koncu se niti oglašali nismo več. Če nas kdo rabi, bo pa na GSM poklical. Od kar smo zamenjali operaterja teh težav ni več. Hvala bogu. Mi gredo pa strašansko na živce razni reklamni ipd. maili, ki jih dnevno dobivam in mi zabašejo nabiralnik, da kakega nujnega maila ne dobim. Nekaj bo potrebno narediti tudi v tej smeri. Sem že nekajkrat spremenila mail naslov, pa ne pomaga kaj dosti. Nekaj časa je mir, potem pa se zgodba ponovi. Na kakšen način, pojma nimam. lp Julija
28. nov 2006 12:19
Ja Julya, ti govoriš o spamu, ki ni sankcioniran, čeprav podjetja izgubljajo milijone, ker prezrejo med kopico spama pomembno pošto. Ampak važno je da se toži stare mame, katerih vnuki presnamejo mp3 iz interneta in tiste, ki škodijo filmski industriji in si snamejo zmazano kopijo filma... To so pravi kriminalci. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
28. nov 2006 16:48
mamamia, ta konec naše vasi, kje jaz prebivam je še v 20- em stoletju, ni kabelske, zaradi tega jaz tega sploh ne vem ( da se da shajat brez telefonske povezave ). Glede moža: ima čist prav, če si uredi tako,da mu ni treba mobitela. Jaz sem dolgo bil brez, pa nažalost, zaradi poslovnih zadev ne gre. ežoj
20. dec 2006 20:19
navadno si za kratke ankete vzamemo čas ampak pod pogojem, da so res kratke, kot so že drugi povedali tudi ti ljudje opravljajo svoje delo in mi imamo možnost, da jih odslovimo, če pa se sploh ne želimo pogovarjati je isdn super, ker ti na neznane tel.št. pač ni treba odgovoriti. bolj pa mi gredo na živce prodajalci na vratih ali pa ljudje ki mi hočejo vsiliti svojo vero!!!! sem pa tudi že kupila od nekaj študentov vrečke za v skrinjo, ker so takoj povedali, da nabirajo denar za absolventski izlet, sem pa enga vprašala kaj bodo s tem denarjem plačali in je bil revež v zadregi in na koncu je le izdavil "pivo in sangrio" in jaz pa sem potem v smehu kupila dva paketa vrečk in še dons če se spomnem me popade smeh lp špela plopsaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Cmočki šarenke v žametni bučni juhi
Široki rezanci la collezione na bolonjski način