27. nov 2006 21:46
lidka je napisal/a: |
Jernej, pa se le enkrat strinjava, a? (BTW, Mozzilo imam od danes popoldan naloženo 2.0... ). |
27. nov 2006 21:46
lidka je napisal/a: |
Jernej, pa se le enkrat strinjava, a? (BTW, Mozzilo imam od danes popoldan naloženo 2.0... ). |
27. nov 2006 21:55
Vse vas razumem, račun za stacionarni telefon znaša največ 3 tisočake, od tega je večina tako naročnina, pogovori po števcu pa nanesejo 100 do 200 SIT. Ko to gledam, tudi jaz razmišljam, da bi odjavila telefon. Mogoče sem tečna stara baba, ampak sita sem vseh anket in zastopnikov zavarovalnic, ki bodo ravno v naslednjih dneh v mojem okolišu. riba-ribica
27. nov 2006 22:15
Jaz pa komaj čakam da me pokličejo, še posebej, če ja na drugi strani moški glas . Resda, včasih pokličejo v neprimernem času, vendar jaz vedno odgovorim na vse ankete, še če se sinu ne da, se jaz ponudim. Sicer prvo stvar, ki jo vprašam je koliko bo trajala ta anketa, ker dolgih tudi jaz ne maram. lp Anamarija
27. nov 2006 23:05
Ja... Še ena stvar se mi zdi zelo zanimiva pri tem. In sicer ta negotovost in strah nasplošno. "Kaj pa če je sosed naročil, da me pokličete?" ...nekako v tem stilu. Ampak kot sem že rekla, pravica vsakega je, da sodelovanje zavrne. Številke pa so (vsaj pri nas) naključno izbrane iz določene baze. Raziskava pa lahko seveda pokriva npr. celo Slovenijo, 5 ali pa 1 občino. Res je zanimivo, jaz nisem še nikoli pomislila, da bi kogarkoli zanimali konkretno odgovori enega samega človeka in da bi to lahko na kakršenkoli način izkoristil. Se mi nikakor ne zdi smiselno. Vedno se išče neka večja, širša slika. Vsaj tako jaz, kot družboslovka gledam na takšne raziskave. Večkrat, smo npr. že raziskovali mnenje za državni zbor (vsaka poslanska skupina lahko za določeno količino denarja pridobi mnenje na kakršenkoli način, in eden izmed teh so tudi takšne raziskave) pa so se mi zdele te ankete zelo smiselne. Da se na podlagi mnenja javnosti oblikuje politiko. In ne, nisem popolnoma naivna, seveda obstajajo odstopanja od tega, ampak korak v pravo smer, to je upoštevanje javnega mnenja, pa to zagotovo je. Zgolj moje skromno mnenje. In se popolnoma strinjam z vsemi vami, prodaja po telefonu zagotovo ni po mojem okusu! LP Kety KetyP
28. nov 2006 3:57
Jaz pa anketarjem vedno odgovarjam, raznim prodajalcem pa vljudno, vendar glasno povem, da me ne zanima. Saedj pa niti anketarji več ne kličejo, ker smo menjali telefonskega ponudnika in od telekoma smo odšli k T-2. Izgleda, da teh številk nimajo in tako ne kličejo več. Ponudnika pa smo menjali, ker je telefoniranje občutno cenejše z naročnino vred. Kyara
28. nov 2006 6:21
Vsi ste vi za mene navadni reveži. Jaz ( ali moj e-mail ) je že večkrat bil izžreban od ene mednarodne loterije ( ali nekaj takega ) in sem dobil veliko denarja. No ja, za dvig tega denarja bi bilo treba plačati kakšno malenkost ( nazadnje, nekaj dni nazaj sem bil izžrebam za nagrado 100.000,00 EUR, plačat bi bilo treba 98 EUR, ker sem trenutno pri denarju, sem se odpovedal nagradi ). No pa zares: KetyP, lepo, da ti verjameš, da počneš nekaj pametnega in koristnega, in verjamem, da ti delo opravljaš pošteno. Manipulacija je drugje: v sestavi vprašanj. Povej svojim šefom ( pa saj oni to že vedo ), da sem pripravljen naredit anketu za karkoli ki bo dala željeni rezultat ( na to temo je bil tudi en ( se mi zdi ) angleški film ). Zato politične stranke naročajo ( in plačujejo ) ankete, ker dobijo želeno mnenje. Tole z odpovedjo navadnega telefona: a ni mobitel še bolj nadležan, vsi pričakujejo, da ga imaš vedno zraven in te kličejo ob vseh nemogočih urah za neumnosti ( serbus, a si vido kaj Toneta, klical sem ga na mobitel, pa se mi ne oglasi ). Kaj pa e-mail, internet in fax, to ne dela na mobitel ( ali morda dela, pa jaz tega ne vem ). Jaz mobitel izključim ob treh ( sedaj to že vsi vedo, tako tudi če ga ne izključim, nobeden ne kliče ). Jaz anketarjem zmeraj odgovatjam in zmeraj si rečem ne bom več, pol pokliče prijazna punca in odločitev preložim za prihodnjič. ežoj
28. nov 2006 7:13
No pa da še jaz pristavim svoj lonček glede anketarstva in ostalega klicanja raznih zavarovalnic po telefonu. Pri nas telefonska številka ni objavljena v tel.imeniku in redno vsaj 2x na teden so zjutraj klicali mojega moža iz neke zavarovalnice. Ko jih je vprašal, kje so dobili telefonsko številko je oseba na drugi strani odgovorila da v imeniku. Vic je v tem da telefon sploh ni na moža temveč name, ker so zmeram izrecno hoteli imeti njega na telefonu. No to je njemu odprlo pisker na glavi in je totalno znoru da nej se ne lažejo, ker prvič telefonska št. ni objavljena, drugič je pa telefon na ženo in ne nanj in naj mu povejo iz katerega zdravstvenega kartona so ukradli to številko. Od takrat kot da bi odrezal, nikoli več niso poklicali :) Marjeta Žniderčič
28. nov 2006 7:49
Mi smo zamenjali operaterja, imamo že leto dni mir, številka tudi ni nikjer objavljena. Se je pa sodelavcu dogajalo enako kot Ebonlassinemu možu. Kar se GSMov tiče, moj je velikokrat izklopljen, doma pozabljen, zvonenje izklopljeno, pa še odgovriti mi ni treba, če nočem. Ko sem pogruntala še poanto SMS klubov, je pa sploh mir. Loni Makaroni
28. nov 2006 8:19
Mobitel zelo prav pride, če se zaletiš z avtom, če kje z avtom ostaneš... ( midva sva ob 23 uri enkrat pred cerkvijo v Tunjicah). Ti včasih nobeden boh ne pomaga, kot samo mobitel. Od nesreče z avtomobilom imamo vsi vedno vklopljene, tudi če so na potihem... In ja, da nekoga na motiš preveč, napišeš SMS... Jaz pokličem moža, ko sem na mestnem avtobusu, da se odpravi iz službe in me pride iskat. Ker nikoli ne vem, kdaj bus pride in koliko bo zamujal...
28. nov 2006 10:02
Ežoj, interent in vse ostalo ti delata tudi brez stacionarnega telefona, če imaš preko kabelske. Vedno več jih je, ki tako ravnajo, ker jih večina telefonske pogovore opravi po mobitelu. Nas kliče domov na stacionarnega samo še moja mama... Pač fax sprogramiraš preko računalnika. Ali pa z labtopom delaš preko mobitela. Kar pa je malo dražje, ampak gre. Je pa največji frajer moj mož - nima mobitela. In ga nikdar ne bo imel, je rekel. Ko je pred tremi leti poskusil, je po treh mesecih obupal, vrgel aparat stran in noče slišat več zanj. Pa čisto v redu živi brez te naprave. Njegova razlaga: če me ni v pisarni, sem v dvorani, torej delam. Če me ni v dvorani in ne v pisarni, delam kaj drugega, navsezadnje pa lahko imam nekaj časa tudi zase. Če me pa nujno kaj potrebujete, me boste pa tudi iz zemlje izkopali, če bo že taka sila....In se res ne pusti motit. Jaz pa sem zaradi službe morala tri leta spat z mobijem na nočni omarici... Mamamia mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Polžki z mesnimi kroglicami
Pecivo iz bučk