22. nov 2006 16:36
jaz naredim biskvit iz 4 jajc, 10 dkg sladkorja, skoraj cel pecilni, 10 dkg moke, nič ne ločujem, samo cela jajca malo dlje stepam, da se fajn spenijo, potem sladkor, pa še malo mešanja, potem pa samo vmešam presejeno moko s pecilnim, model namastim, na dno peki papir in v pečico. Probam z zobotrbcem, ko je čist je pečeno. Včasih prerežem še toplo, če se mudi, največkrat prerežem samo enkrat, odvisno kakšen biskvit rata.
Za nadev bi priporočala kupljeno kremo (v prašku) za torto, npr. vanilija, noter bi dala breskve iz kompota, s katerim bi tudi dobro namočila biskvit.
Na vrh pa kar ostane kreme, pa rastlinska smetana, okrasila bi pa s koščki čokolade, koščki breskev ali kakšnimi bombončki.
Kupljeno kremo in rastlinsko smetano bi izbrala zato, ker se praktično ne more ponesrečit, se zagotovo strdi.
Pa še nekaj o jeziku: ko sem začela zahajati na forum sem najprej opazila, kako je bil kdo, ki piše po domače, ali se čudno izraža napaden. Najprej se mi je zdelo čudno, ker sem bila z drugih forumov vajena vsega, tudi kletvic. Ampak se mi vseeno zdi kulinarika en tak portal, kjer se v večini zbirajo odrasli ljudje in se mi zdi lepo, da se temu primerno izražajo. Saj kdaj uteče kašna beseda, pa tudi na vsakem forumu so osebe, ki so izjeme v izražanju, pa so simpatične, dokler ne prekoračijo meje okusa.
matilda