Pomoc na dalec!

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

21. nov 2006 14:45

Ojoj, malo me "trese" zdajle ob tvojih besedah Vendelina jr., pa ni problema. Ker te sicer "poznam" preko ostalih postov oz. odgovorov na razlicne teme tukaj gori, vem da nisi in ne mislis nic slabega, zato bi rekla da je tvoje razmisljanje le-taksno zaradi premalo podatkov o moji (tukajsnji) situaciji. Ker pa bi vseeno rada prisla se do kaksnega odgovora, tudi tvojega mogoce, saj sem dobila obcutek, da si mogoce kar precej "blizu" tem vodam, naj razjasnim vsaj se par stvari: Verjetno je od vsega najbolj "pomembno" sledece dejstvo: sem oz. sva s partnerjem skupaj na Kitajskem. Torej: nekako tezko zberem papirje in ostalo kot pravis in se narocim za sestanek. Samo in edino zaradi tega sem omenjala starse, ki bi se morda lahko osebno pri nekom le okvirno pozanimali glede tega kaksne so sploh moznosti oz. se bolj natancno - kaksen je sploh "obicaj" glede prenehanja delovnega razmerja pri individualnih pogodbah. Na vsak nacin bi se vse od tam naprej pogovarjala sama. In ja, vsekakor sem ze zdavnaj polnoletna - se malo pa bom 2x, ce bi se tako stelo, haha. Kar se pa tice nove sluzbe - ne, seveda je ni. Kako vendar naj bi jo imela od tukaj? Ampak glede tega si ravno ne delam/delava prav veliko skrbi, saj se je v tem casu nabralo nekaj "zaloge za hude case" in nove sluzbe bi pac morala iskat po prihodu nazaj v domovino. Naj pa se enkrat povdarim, da je bilo "osnovno" vprasanje le to - ali obstajajo neke "splosne" dolocbe oz. pravila glede individualnih pogodb oz. odpovedi pri le teh in kam - na koga se obrnit da bi prisli do kaksne prave informacije se predno bo mozno z nekom stopit v kontakt v zivo, kar bo kot sem omenila sele cez 2 meseca ali vec. In pa, res je da je stvar "neudobna", ampak prav sigurno ne pricakujem da jo bo reseval kdorkoli drug namesto mene/naju; In pa tudi - nikakor ne gre za kaksne "prenagljene" odlocitve. Bi pa rekla da je 2 leti ze kar dobra doba da ti nekatere stvari pridejo do "vrha grla"... in v njih ne vidis vec prave motivacije, volje, prihodnosti... oz. zagona ki je potreben za premagovanje vsakdana, se posebej v okolju, ki ti ni najbolj pisan na kozo. pa brez zamere ~ tebi, giorgio401 oz. Laura pa najlepsa hvala za ponujeno pomoc. Se ti oglasim na zasebno posto ce lahko. Teja teja-kit.

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

21. nov 2006 15:35

Teja, vprašaj še na forumu <http://www.pravniki.net/>, mogoče dobiš zadovoljiv odgovor. LP

teja-kit.  

21. nov 2006 15:59

No pa gremo se malo naprej s temle... Ocitno gre za nekaksen "zamik" in je moje drugo pisanje prislo sem gor z zamudo. In celo 2x, ceprav ni bilo tako misljeno. Recem pa seveda kar takoj hvala Vendelini tudi za nadaljevanje in pa Mamimii. Kot vedno so tudi tokrat vajine besede oziroma razmisljanje precej "na mestu", pa vendar... Tole bo spet nekaj sicer bolj kot odgovor Vendelini, istocasno pa tudi se nekaj dodatnih dejstev za se koga ki bi mogoce vendarle dodal se kaj; ... [citiram Vendelinine besede]: "Kot vidim tvojo situacijo - trenutno ni variante, da bi zamenjala službo. Torej - nimaš drugega, kot da vztrajaš v tej službi. Zanič slubža je še vedno boljša kot nobena služba. Pa tudi srečne in zadovoljne ženske, ki jih vzdružujejo ljubeči partnerji (izvzeti so pari na kmetijah, tam je narava dela drugačna)- sorry, ampak to je fikcija. Tega na dolgi rok ni."... ... Ja pa te moram popravit. Tocno ta "fikcija" namrec je. Sem imela sicer namen vse skupaj malo "posplosit" oz. ne biti tako ocitna, pa je prislo do tega, da je treba "odpret se te karte"; Torej, lady ki se cmeri na svojem delovnem mestu... Ja, saj mogoce bi bilo lahko celo res in ne vem ce bi mi bilo potem lazje ali se malo tezje..., ampak tokrat pac ni tako. In ceprav nismo na kmetiji, uf, dalec dalec od tega da bi se to 20 milijonsko mesto stelo za kaj takega, je tocno tako: zaenkrat dejansko (se) zivim na plecih ljubecega partnerja. Ceprav smo pred odhodom imeli zmenjeno precej drugace (kot se kup drugih stvari v tej "nasi" pogodbi), se je pac izslo tako, da sem po vsem tem casu se vedno (samo) "ljubeca gospodinja", ki preganja svoj cas "free as a bird", kar pa dejansko ni cisto res, saj v okvir moje "sluzbe" spada prav vse kar se tice tukajsnjega zivljenja, vkljucno z do sedaj ze 3-kratno selitvijo in vsem povezanim s tem, kar pa v taksnem malo "zmesanem" svetu kot je tukaj niti ni prav enostavno; Pa se glede tega pac ne pritozujem in z veseljem "podpiram tri (+3/4) vogale" te hise; Da ne bom prevec dolga glede tega; No, zdaj je jasno da torej ne gre zame direktno ampak za sluzbo oz. delovno razmerje partnerja. In ja, res je tudi to, da ce bi ze slo zame in bi se meni dogajalo vse to cez kar zadnji dve leti "rine" on (jaz pa sem tako in drugace zraven), bi ze zdavnaj rekla hvala lepa in ne grem se vec. Ker pa sam na vse skupaj gleda drugace kot njegova "cmerava lady", se vztraja, kljub temu da mu "piskajo ze vse signalne luci rezervne energije"... In ker je bolj kot ne le vprasanje casa, kdaj bo dokoncno pregorelo tudi njemu, sem in sva zacela iskat vsak po svoje, kako, kaj naprej, kaksne so sploh mozne resitve bliznje in daljne prihodnosti, saj nama je povsem jasno da se karkoli ze ne bo zgodilo cez noc; Ker pa je sam prakticno vsako sekundo vsak-dana okupiran z vsem ostalim in ker sem kot sem ze prej omenila jaz tukaj za "vse ostalo", pisem in sprasujem jaz, zanj oz. v njegovem imenu. Ceprav je to zdaj ze rahlo "zaslo" pa recem hvala za ze nakazano pot; Bomo videli kako si lahko pomagava preko odvetniske zbornice in potem naprej. Sicer pa se tudi mamimii oglasim na ZS v zvezi s poznanima odvetnikoma ce ne bo slo drugace. Gordana: ne, tistega drobnega tiska v tej pogodbi zares ni, zato tudi toliko vecja "zmeda" oz. se bo, ko se bo zacelo resno delat na tem. pozdrav vsem, Teja + co. teja-kit.

teja-kit.  

21. nov 2006 16:03

Hvala Lijana! Taksne vrste odgovor(e) sem cakala... (Pa oprosti Vendelina, tudi tvoj mi je cisto vsec) teja-kit.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti