Računvodstvo za s.p.

šjorca  

član od: 22.12.2003

sporočila: 233

17. nov 2006 21:46

Najprej hvala vsem za odgovore....torej stvar je taka da imam narejeno srednjo ekonomsko šolo, kjer smo se seveda računovodstva učili....bilo mi je všeč in ocene so bile lepe. Je pa od tega že sigurno ene 7 let preteklo....tako da, bi verjetno morala vse ponovit, ker se ne spomnim nič kaj dosti. En mesec nazaj sem začela preko študentskega servisa (absolvent) 2x na teden hodit pomagat eni računovodji v Koper. Počasi me uvaja, je pa res da se v enem mesecu ne moreš vsega naučit. Tako da sem se odločila da se prihodnji teden pogovorim z njo kako pa kaj, potem pa bom videla, če je to zares zame.... Drugače je pa zakonodaja zame nekaj vsakdanjega, saj bom v kratkem diplomirala na Fakulteti za upravo. Na žalost nisem vpisala finančni modul, kjer so imeli tudi računovodstvo ampak sem izbrala pravno-upravno smer.....pa mi je sedaj žal, ker bi zdaj malo več vedela.....tako da vsaj kar se tiče spremljanje zakonodaje zame ne predstavlja nikakršnega baubava.....tu se že znajdem.

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

17. nov 2006 22:08

Šjorca, jaz pa mislim, da glede na predznanje in sedanje delo to ne bil tako velik problem. Ker meni se ne zdi, da bi se zakonodaja tako zelo spreminjala kot včasih. Se je že zgodilo pred leti, da smo zaključni račun delali po novem kontnem planu za preteklo leto, pa prispevke so spreminjali iz meseca v mesec. Si danes plače naredil, drugi dan ni več veljalo, je bila že druga stopnja prispevkov in to iz meseca v mesec. Mogoči bi res za začetek prepustila delo tej računovodji, boš videla, da boš hitro noter, zdajle konec leta se boš pa sploh lahko veliko naučila, ko bodo inventure in zaključni računi. LP

šjorca  

član od: 22.12.2003

sporočila: 233

18. nov 2006 7:57

Hvala Lijana! Ti povem da bo tako noter padla....da ne bom več prišla ven

nb  

član od: 29.11.2005

sporočila: 2339

18. nov 2006 8:04

Če se boš dela lotila sama, ti bo lahko tale link v precejšno pomoč: http://www.racunovodja.com/ Tudi forum imaš, kjer ti vedno z veseljem pomagajo. Sicer sem pa tudi sama imela nekaj let računovodjo, sedaj pa vodim knjige sama. Predznanje imam pa približno tako kot ti, se pravi srednjo ekonomsko šolo, samo precej več let nazaj, sedaj pa sem absolventka na visoki upravni, sem pa izbrala finančni modul. Srečno! Nena

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

18. nov 2006 9:24

Lepo je, da si napisala malo več o sebi. Ker je razlika, če nekdo pač razmišlja, da bi malo knjige svojemu zaročencu vodil, ali pa stvar dejansko pozna. Očitno imaš voljo, znanje tudi in če se v tem vidiš, ni nobene ovire!!! Pa srečno!! jasna

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

18. nov 2006 11:23

Poznam zelo, zelo sposobno knjigovodkinjo. Za seboj ima 30 let delovnih izkušenj brez, da bi si kdaj privoščila prost dan. Vodi knjogovodstvo pravnim osebam ter samojstojnim podjetnikom. Pred petimi leti je zaposlila punco z visoko šolsko izobrazbo. Povedala mi je da kočno mirne duše preda delo tej deklici. Ni dovolj izobrazba, ni dovolj volja, poleg delovnih izkušenj je še potrebno veliko, ponovim veliko žrtvovanja. lp Anamarija Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 18. nov 2006 16:02:46

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

18. nov 2006 11:37

se strinjam, anamarija, izobrazba, volja, izkušnje, žrtvovanje, jaz bi dodala pa še malo smisla matilda

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

18. nov 2006 15:04

Ampak tako je pri vseh poklicih, če jih želimo vestno in natančno opravljati, kajne! jasna

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

18. nov 2006 16:22

drži, je pa tudi res, da ni vsak poklic za vsakega (še dobro) matilda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti