18. jan 2013 22:24
Viva Meier najbrž nimam čarobne rešitve za tvoje težave, naj le zapišem kako jaz pripravim domač kruh.
Eno kocko kvasa dam na približno 1,3 kg moke, sol, malo olja in vode toliko, da je testo res precej voljno. Izdelujem ga v posodi in mešam s kuhalnico, malo tudi stepam. Vzhajam - obvezno prekrito s folijo, da se po vrhu ne izsuši. Zadnje čase ga dajem vzhajat kar v hladilnik kot pri receptu za čudovito testo. Premesim in dam v pekač. Med vzhajanjem spet prekrijem s polivinil folijo, da se ne izsuši. Prerežem in dam peči na samo 175 st. C za cca 20 do 25 min (da rahlo porjavi), nato zmanjšam na dobrih 160 st. C in pečem do največ 55 min vse skupaj. Ko kruh vzamen iz pečice ga po vrhu na hitro ovlažim z navadno vodo (tako je delala moja babica). Ta vlaga tudi takoj izhlapi, nato ga zavijem v krpo in pokonci postavim ob podlago, da se ohlaja.
Moji večinoma "napadejo" še toplega. Drugi dan je še vedno voljen in svež (kar ga ostane). Pa še ena slikca:
Glede na tvoje informacije, bi ga pekla na nižji temperaturi in malo manj časa. Upam, da sem kaj pomagala. Pozdrav
Noemi