23. apr 2012 9:39
Večina tukaj ve, da imam to Kulslo strašno rada. Mene osebno Hoferjeva nagradna igra, Knorrova, ali katera koli druga sploh ne moti. Dokler se pod nekaj mojimi recepti ni pojavilo besedilo, da sodelujem v nagradni igri, še vedela nisem, da poteka, oziroma nisem niti opazila kvadratka s kljukico za sodelovanje. No, potem sem jo črtala.
Jasni mi je, da stran, kot je Kulslo, ne more delovati brez denarja. In še toliko nam je Jernej šel na roko, da je ugodnosti, ki so jih imeli le pluskoti, torej tisti, ki so plačali, omogočil vsem. Ne le korektno, to je širokogrudno. In dobro, da je pridobil sponzorje, ki si seveda svojo bazo uporabnikov širijo tudi z nagradnimi igrami. Na nas pa je, da se odločimo o sodelovanju. In na točki, ko se začnejo zbirat tri krat prežvečeni recepti zgolj zaradi nagradne igre, je pač mene zmotilo. Nikakor pa me ne moti, da se stran, ki je večina uporabnikov finančno ne podpira, skuša obdržati z reklamami. Ja kako drugače naj pa funkcionira?
Med deset tisoči uporabnikov te strani jih je nekaj, ki so popolni začetniki in jim je bolonjska omaka ali pecivo s keksi in pudingom pač nekaj na novo odkritega in izjemnega. V redu. Tudi množica povprečnežev je med nami, in tudi nekaj izjemnih poznavalcev kulinarike. In skozi ta spekter gledam dogajanje. Kar pa mi ne krati pravice, da včasih kako pikro pritaknem pod kak recept, za katerega sem prepričana, da je kar tako od nekod prepisan (na primer: članica Kulslo je 14 dni, pa prispeva 17 receptov - halo? - pa menda niti eden s fotografijo? - e, take stvari pa mi niso všeč. In to povem.).
Glede količine receptov in lektoriranja - v to se ne spuščam, ker nisem jezikoslovec, sama se pač potrudim poslati čim bolje napisano besedilo. Redno spremljam tudi en CRO portal in tam je šele dnevna količina receptov in slik. In nič ni lektorirano, ker takoj ko oddaš recept in fotko, je že tudi objavljeno na portalu. Je pa tudi res, da so popravki možni takoj.
S članstvom v Kulslo smo sprejeli pravila igre. Jernej je šef, vzdržuje stran tudi brez naših prispevkov, sprejema predloge in kritike, odgovarja kot oceni, da je prav. Vsak od nas s čem morda ni zadovoljen, a vsem ustreči je nemogoče - nekaj deset tisoč ali celo sto tisoč članov, pa vsak s svojimi pogledom? Ne bo šlo.
PA tudi to bo: starejši člani se z leti verjetno česa tudi naveličamo, težko da opazimo kaj novega in smo tudi zato malo bolj kritični.
Zdaj lahko da sem ovca, kokoška, čarovnica, žaba, kaj vem kaj še vse. Sem pa članica Kulslo in to nameravam še ostati.
mamamia