Vprašanje za jerneja (administratorja)

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

22. avg 2012 23:33

Večkrat se zgodi, da pride pri določeni temi do zlorab v smislu razpravljanja o vsem drugem, namesto o tistem, kar je glavna tema. Ko je moderatorju kljub opozorilom tega dovolj, enostavno temo zapre.

No, to se mi ne zdi pošteno do tistega, ki je vprašanje ali problem zastavil, in do tistih, ki bi lahko avtorju teme s svojimi odgovori lahko pomagali. A ne bi bilo bolje, če bi moderator enostavno zbrisal odgovore, ki se teme ne tičejo?

berny134  

član od: 25.9.2010

sporočila: 105

30. avg 2012 14:28

Pozdrav. Ker je čas za pripravo ozimnice sem danes kar precej brskala po tej kategoriji, da bi našla nekaj novega, sprobala kaj posebnega... Razočaranje: večina receptov so napitki takšni in drugačni, alkoholni, sadni, sokovi... Našla sem le ne vem mogoče cc 5 receptov ki niso bili napitki. Je možno ločiti ti dve kategoriji, da bi bila kategorija napitki in ozimnica ločeni? Vem da so tudi napitki ozimnica po svoje ampak mislim bolj na stvari kot so Ajvar, srbska solata, uložene kumarice, paprika.....

Bernarda

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

30. avg 2012 14:35

Andrejka, se strinjam s teboj.

 

naor

rosie  

član od: 15.9.2007

sporočila: 1141

30. avg 2012 15:35

Berny, a si ti iskala pod ozimnico, ker jaz sem samo na prvi strani naštela 32 receptov, ki niso napitki.

Strani je pa šest, tako, da sem prepričana, da boš našla kaj zase.

rosie

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4538

30. avg 2012 16:42

berny134 je napisal/a:

Pozdrav. Ker je čas za pripravo ozimnice sem danes kar precej brskala po tej kategoriji, da bi našla nekaj novega, sprobala kaj posebnega... Razočaranje: večina receptov so napitki takšni in drugačni, alkoholni, sadni, sokovi... Našla sem le ne vem mogoče cc 5 receptov ki niso bili napitki. Je možno ločiti ti dve kategoriji, da bi bila kategorija napitki in ozimnica ločeni? Vem da so tudi napitki ozimnica po svoje ampak mislim bolj na stvari kot so Ajvar, srbska solata, uložene kumarice, paprika....
Bernarda

 Saj je že ločeno, kategorija "ozimnica" ima podkategorije, kot na primer "slani shranki".

lp

mzm

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

30. avg 2012 17:34

http://www.kulinarika.net/recepti/iskanje/?sort=popular

Na tej strani med ozimnico izbereš eno od 6 podkategorij: vse podkategorije, pijače, ostalo, slani shranki, sladki shranki, kompoti. To je precej več kot si predlagala, da naj bi anredili, Berny134.

berny134  

član od: 25.9.2010

sporočila: 105

31. avg 2012 13:03

Joj izgleda da se moram vsem opravičiti ker tega res nisem videla, niti našla podkategorije... Se opravičujem sigurno bom sedaj pobrskala še enkrat

Bernarda

kozamurnik

sporočila: 2311

2. sep 2012 6:51

G.Jernej! Opažam, da se tudi na naši Kulinariki vse pogosteje piše brez ločil, velikih začetnic, vse bolj se uporablja sleng, ne samo v forumu, tudi pri mnenjih o receptih. Waw in vau in vou in uau . Joj prejoj. Zna biti simpatično in tudi razumljivo, kdaj pa kdaj se to zgodi vsem. Moti me, da pri novih, očitno mlajših članih, to postaja navada, če ne že kar pravilo. Ne vem, če to spada v domeno moderatorjev, vendar mislim, da bi morali biti pozorni na take cvetke in člane opozoriti. Po ZS recimo ali pa post( mnenje pri receptih) enostavno zbrisati. Kot to upravičeno počnejo, če kdo preveč skrene s teme ali žali. Ni tak malomaren odnos do materinega jezika tudi žalitev? Če se vedno znova dobronamerno zamiži in nič ne ukrene, bo tudi naša kulinarična stran še prekmalu na ravni mnogih drugih, kjer je dovoljeno in se piše vse, samo v spoštljivi in razumljivi slovenščini ne. murnik

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

3. sep 2012 11:54

Upam, da ni preveč mimo, kar bom napisala. V eni temi, ki je zaklenjena z obrazložitvijo, da je otrok prešolan (kar je mimogrede mama napisala že ko je odprla temo), bi rada dodala le to.

Na 24ur.com je pravkar tema, kako pol razreda četrošolcev v eni zagrebški O.Š. bojkotira prvi šolski dan zaradi enega nasilnega fanta. Jaz ne obsojam otrok, pa tudi staršev ne. Žal je otrok, ki je nasilen do sošolcev v bistvu žrtev kdove česa, kdo ve zakaj. Ampak, tak otrok najbrž rabi pomoč, ne graje in ukorov, za zaščito sebe, predvsem pa za druge. Svet je eno samo nasilje in treba se mu je zoperstaviti, sicer ne vem, kako bomo živeli vsi, od najmlajših do najstarejših. 

Zaradi takih stvari je treba pustiti, da se tema razvije. Absolutno pa se zavzemam za kulturo dialoga in samo tukaj vidim vlogo moderatorja. Vsi mi se na tak način neformalno učimo in vzgajamo sebe in druge v boljše ljudi.

 

naor

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4878

3. sep 2012 12:22

Tema se je žal razvila v povsem neprave vode, da o kulturi dialoga (je bajsi, ni bajsi itd.) ne govorim, zato smo jo zaklenili. Ne način pisanja ne vsebina pisanja nista pripomogla k vzgoji ne nas, ne drugih. Takšne teme zaklenemo.

kozamurnik: težko je postaviti mejo, kdaj je še dovolj slovnično in kdaj ni. Tudi znanje obiskovalcev materinega jezika ni na enakem nivoju. Saj nismo policisti. Če pa kdo namenoma piše brez repa in glave in pik in vejic se pa ponavadi tudi po vsebini vidi, da gre za zafrkancijo in se briše. Obiskovalcev, ki bi imeli veliko za povedati v nerazumljivem jeziku, ni veliko. Razen tistih, ki se pretirano trudijo s tujkami 

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti