sem se odločila odpreti eno lepšo temo.
Včeraj sem bila v Merkurju, nabavljala sem material za grobove. Že na vhodu sem presenečeno ugotovila, da so že novoletno okrasili (sicer lučk še niso prižgali) in pripravljajo oddelek z novoletnimi artikli. Najprej se mi je zdelo malo "mimo", saj je komaj listje začelo odpadati, oni pa se že pripravljajo na novo leto.
Potem sem pomislila, da je do začetka adventa v bistvu le še en mesec, potem pa si z neznansko hittrostjo sledijo vsi decemberski prazniki. Meni je ta čas zelo lep, mogoče kdaj tudi otožen - saj se ravno takrat zamisliš, kaj vse bi moralo biti, pa ni - ampak moje veselje do aranžiranja, peke in nakupovanja daril je tako velika, da vsako leto uživam v tem času. Ponavadi se v tem času več ukvarjamo z družino, se veselimo, razmišljamo drug o drugem, kaj dobrega pečemo, obožujem vonj peciva in pogled na lepo okrašeno smrekico in lično zavita darila.
Prav zaradi tega sem si mislila, da je prav, da ta lepi čas čim bolj raztegnemo - seveda nočem reči, da moramo že novembra letati po trgovinah. Otroke bi rada naučila, da je ta lepi čas nekaj več, kot le tista darila, ki so za nekatere nujno zlo.
Zato me zanima, kako pa vi praznujete, kaj počnete, da vam je lepše, kaj najraje skuhate za praznike, katero pecivo spečete, koliko vam pomeni obdarovanje, v bistvu koliko vam sploh pomeni ta praznični čas.
Temo sem mislila zastaviti bolj pozitivno, zato bi bilo lepo, da bi čimveč pisali o pozitivnih izkušnjah, seveda tudi kritikah in problemih tega časa, ampak zmernih. Ne bi rada, da bi se na koncu kregali o neumni potrošniški mrzlici ali pa razvajenih otrocih.
Izkoristite še lepe dneve in lepo se imejte.
matilda