26. okt 2006 19:14
Zanimivo, prav danes je vprešanje o lasanji, midva sva jo pa delala za kosilo. Izpadla je božanska
Naj opišem postopek.
Ena čebula, narezana na kolobarje, prepražena na malo olja. Ko je bila čebula prepražena sem dodala pest narezanim šampinjonov iz skrinje, malo prepražila in dodala 1/2 kg mešanega mletega mesa. Dobro sem premešala in na močni temperaturi pražila približno 10 minut, dodala žličko vegete, malo soli, 2-3 žlice "pomi" kocke ter polovičko žličke provans. začimbe.
Medtem sem zavrela vodo, (posolila in dodala curek olja) ter v kipočo vodo dajala po 4 ploščice za lasanjo (4 x 4). Voda je vrela priblžno 4 minute, potem sem ploščico po ploščico dajala na mrežo.
V posodo sem dala margarino, ko se je raztopila dodala dve žlici moke (mehke) ter ob sprotnem mešanju dolivala mleko ter kuhala dokler se bešamel ni zgostil, dodala sem tudi malo soli.
Keramično posodo (30 x 30 cm) sem dobro namazala z margarino, na dno posložila 4 ploščice testa,
premazala z bešamelom ter posula z mesom ter eno pestjo naribanega sira. Na to sem spet dala 4 ploščice testa in postopek ponovila. Se pravi 4 plasti testa - 3 plasti bešamela, mesa in sira. Ko je bilo posloženo sem z dolgo vilico dobro prepikala. Umešala 2 dl kisle smetane z dvemi jajci ter prelila preko lasanje. Dala sem v vročo pečico, peklo se je točno 30 minut, potem sem dala ven iz pečice, kjer je odstalo še 15-20 minut.
Zraven je bila zelena solata.
Naj povem, da sva z možem delala enakopravno. Lasanja je bila božanska!
Ostanki lazanje:
http://www.moj-album.com/uredi/dragicka/5507
Pozdravček!
Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 26. okt 2006 19:26:58
Sporočilo je spremenil(a) dragička dne 26. okt 2006 22:25:15