13. nov 2006 10:41
Ravno včeraj sem naredila odlično lazanjo. Vzela sem spar liste za lazanjo. Med plasti sem dodala opečene bučke. Mesna omaka kot bolognese in še prav pride če se je naredi več: čebula, mleto meso (mlada, nemastna govedina), česen, provansalska zelišča, timijan, bazilika, sol, poper, mleti paradižnik v količini mesa, 3 žlice terana, sesekljan peteršilj, malo na drobno naribane korenine peteršilja, malo drobno naribane zelene. Vse prepražim in malo pokuham. Bešamelno omako pripravim po moje: maslo, moka, mleko, sol, suh česen, poper, muškatni orešek, vrečka parmezana (za 6 oseb cca 1 l omake) Pekač namastim, dam liste lazanje, ki sem jih splaknila pod mrzlo vodo. Dam bešamelno omako, mesno, razporedim na kolobarčke narezane bučke, ki sem jih prej opekla, spet liste lazanje in postopek ponovim. Na vrhu pa ostanek bešamelne omake (mora biti dobro prekrita) in potresem z drobno naribanim sirom in po vrhu še malo masla. Dam v pečico in pečem z ventilatorjem cca pol ure na 180 st. Na koncu vklopim zgornji žar, da je vrhnji del lepo zapečen (če že ni). Vzamem iz pečice in pustim, da se malo ohladi. Pomembno pri lazanji je, da je dovolj omake, saj testenine popijejo tekočino med pečenjem. Ko je stala par ur je bila še boljša, bolj kompaktna.