Jogurtki

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

26. okt 2006 11:44

se strinjam z rimljanko, da se noben ne bo zredil od normalne količine jogurtov, sem bila pa enkrat čisto paf, ko sem za štos pogledala, koliko ma en tak moj omiljeni jogurt kalorij - mislim, da je bil to moj peti tak jogurt tisti dan... Hehe, sem zračunala, da sem svoje dnevne potrebe že zdavnaj pokrila samo s tistimi jogurti, če porabim 2000 kcal:) Se pravi, da znam pretiravat, hihi:) Jih pa na srečo nimajo zmeraj in ne povosd, pa itak greva v trgovino 1x/14 dni in jih takrat seveda nabavim toliko kolikor jih lahko dam v hladilnik, ampak to zgine v 2-3 dneh, potem imam pa še vse ostale, ki niso tako saldkasti:) Veri

MAJAA  

član od: 23.8.2006

sporočila: 208

26. okt 2006 13:42

mene pa zanima, če kdo ve, kateri jogurt ima največ beljakovin. zvečer je baje dobro zaužiti beljakovine in v dobri veri, da ko posežem po LCA jogurtu, sem preprična, da je to dobra izbira za zvečer in ko vidim, da ima ta jogurt več OH kot beljakovin, me skoraj udari, skoraj vseeno je,če bi jedla kruh, pa še sita bi bila, medtem ko jem jugurt in kokr neki pazim kaj pojem, nisem. MAJAA

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

26. okt 2006 13:45

Večinoma imajo vsi mlečni izdelki z izjemo skute, več OH kot B. Ampak vseeno je jogurt boljša izbira kot kruh. Zmešaj ga s skuto pa še čim po lastnem okusu in imaš B večerjo. Julija

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

26. okt 2006 14:04

Prisegam na tekoči, navadni Ego, ga imam ravnokar pred sabo (malica), maščob ima 1,3, beljakovin 3,8 g, OH 4,6, energijska vreednost na 100 g izdelka pa je 45 kcal. Ima pa še lactobacillus in bifido bakterije, kar se mi zdi dobro. Priznam, da sem zdaj prvič pogledala, kaj sploh piše na njem, doslej me je privlačil okus. Zjutraj ga polovico od 500g polijem po sadju in mislijih za zajtrk, preostanek odnesem v službo za malico. Kadar si zvečer naredim solato, odprem še naslednjega, da si naredim polivko. Danca

_pikica_  

član od: 1.9.2006

sporočila: 208

26. okt 2006 14:11

hvala za odgovore vem da jogurtki ne redijo samo zanimalo me je ali je bolje jesti tiste,ki vsebujejo manj maščob a več sladil ali pa tiste tanavadne ali je vseno kaj ješ danca kaj pa so lactobacillus in bifido bakterije? ali so jogurti drugače lahko ali težko prebavljivi?? lp

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

27. okt 2006 13:54

"Lactobacillus in bifidus so probiotične bakterije. Njihova terapevtska ali probiotična sposobnost je v tem, da preživijo vso pot skozi prebavila, kjer tvorijo mlečno kislino. Ta kislina zavira delovanje gnilobnih bakterij, kar ugodno vpliva na posameznikovo pravilno prebavo in s tem na njegovo počutje. Poleg mlečne kisline nastajajo pri delovanju probiotičnih mikroorganizmov tudi manjše količine folne kisline, antibiotikom podobnih snovi in vitaminov. Terapevtski mikroorganizmi so zelo zaželeni, saj vzdržujejo ravnotežje normalne črevesne mikroflore." Tele informacije sem našla na spletu, verjamem v koristnost teh bakterij, zato vedno izbiram jogurte, ki jih vsebujejo. Po mojem mnenju so jogurti lahko prebavljiva hrana, razen za tiste, ki mleka in mlečnih izdelkov nasploh ne prebavljajo (ali pa slabo). Danca

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

31. okt 2006 16:35

Jaz pa dugega kot navadnega trdega jogurta iz LJ. mlekarn sploh ne maram. Če res ni drugega pa tudi tekočega nekako spravim po grlu, siecer pa imam tekočega samo za kosmiče. Vsi sadni so mi pa že o nekdaj presladki. No sem pa tja spijem kak un mali sadni ego, pa še to bolj redko. Če si zaželim sadni jogurt pa v navadnega narežem banano :) pozdravček, Urša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti