15. mar 2004 13:04
alo anja!
ti kar šparaj recepte za sinove, brez skrbi da fantje odlično kuhajo, če je treba. in treba je čedaje bolj, ker se modernim emancipiranim frajlam to čedalje manj da...
hja, originalnost receptov... jaz z veseljem napišem popolnoma lasten recept, ki pa je v osnovi še vedno združba dveh že zapisanih receptov in ščep lastne ideje.
ogromno receptov se vidi, da niso plod avtorja, pa če avtor lepo opiše s kje pa kaj... npr. Riko kakega takega objavi, in njegove Caruso kocke so po mojem mnenju odlična stvar za v bazo receptov.
potem recimo, obstajata krasna recepta za skutovo-zdrobove štruklje in gobovo omako, ki mi ju je mama prijatelja napisala na listek. Ona jo je lahko direkt prepisala iz slovenske kuharice, jane ali pa kaj vem kje, star je lahko 50 let ali pa samo 5, ne vem, verjetno ne ve tudi ona. In se sekiram in ga ne objavim zaradi pravic in to... Vendar - gobovo omako vedno po malem zimproviziram in to lahko strnim v beležke pri receptu in je moj. Zdrob + jajce + skuta - tu vendar ne gre za nobeno znanost, stvar mora biti že znana (jaz ga nisem nič spremenil), kot recept v bazi bo samo koristil. Glede na to, da oba skupaj predstavljata enotno jed, je to spet originalna pogruntavščina - samo ne moja ampak njena. Vendar ona dovoli, da jaz to sporočim naprej!
Za osnovne, preproste recepte, je verjetno vedno moč dokazati, da so z nekje prepisani!
Sporočilo je spremenil(a) malan dne 15. mar 2004 13:08:21