17. mar 2004 10:29
mislim, saj to je stvar posameznika ali bojo kuhal doma ali ne. Je že fino, če si zdravo in dobro doma kuhaš, ampak fino je tudi, če čimveč plavaš, pa če poslušaš kdaj klasično glasbo, pa če se ukvarjaš z vsaj enim ustvarjalnim hobijem... Mi, ki se tule na kulinariki srečujemo, predvidevam da nam je kuhanje v zabavo ali hobi, to pa seveda ne more veljati za vse ljudi. In če se par odloči, da bo zaradi načina življenja/delavnika jedel zunaj ali pa si pripravil že pripravljeno (zmrznjeno...) hrano, je to njihova odločitev in nimam pravice reči, da to ni dobro ali zdravo ali... Ker jaz tudi nimam časa za kaj drugega. Me pa res moti enostranskost -če dela samo eden, drugi pa pričakuje narejeno. Halo?! Včasih je veljalo tako za žensko, in če pogledam svoji dve sodelavki, z srednjo izobrabo, je v njuni mentaliteti isto. Samo pri eni mož vseeno pomaga oz. naredi predpripravo, ker pride prej domov. Ostale sodelavke z visoko izobrazbo pa pola-pola: ali ne kuhajo v pravem pomenu besede ali pa le občasno eksperimentirajo (za vikende ipd.) Če pogledam prijatelje, je pa stanje sploh porazno. Če je punca sama, se s kuhanjem ne zamara, samo zoba nekaj 5x na dan. Če je v paru, je pa nad tem celo vzvišena, v stilu - gospodinja pa že ne bom, iz inata! "naše mame so hodile v službo pa še gospodinjile, pa bile zgarane, jaz tako že ne bom". morda še dodajo - saj bom itak morala že otroka rodit, če ga bom! In potem ne dela nič. V redu, če res ne najdeš časa in potrebe še za kuhanje,pa če je to dogovor. Amapak takole sediš na obisku, moški del gostitelja si je zamislil neko dobro jed, trije piskri brbotajo, dve stvari naenkrat lupi in reže, da jaz pa moj sogost skočiva- daj, ti kaj pomagamo, ona pa sedi, gleda v luft ali pa čveka. res fino. Tako se vprašam, kaj za vraga smo mi eni čudaki, ki kuhamo skupaj? Deliti, deliti in v tem uživati, to je smisel. Če je drugi del para nezainteresiran, nista za skupaj. Prav je tanjaG, da si ga menjala! Jojjoj, zdajle vidim, datale debata nima veze več s "prepisanimi šalami". Pa naj bo, saj me zanima še kako hudo mnenje