23. okt 2006 10:00
Tudi pri meni so oči in možgančki velikokrat bolj lačni, kot telo prenese, in to se tudi že pozna.
Pa punce, prosim, ne posploševat - zakaj bi bil nekdo, ki se pri 60 kilah počuti pretežkega, nenormalen ali pa zategnjen? Na primer 155, 160 cm višine in 60 kilogramov je že kar nekaj odvečne teže, tudi z zdravstvenega vidika.
Sama imam trenutno več kg kot sem jih imela kdaj koli prej, še vedno ni "vizualno hudo kritično", to vem, ampak se počutim zelo slabo. Sem bolj športen človek in me vsak odvečen kilogram zelo ovira, počutje je slabše, vzdržljivost tudi, trpi pa tudi denarnica, če moraš nabaviti novo garderobo, ker ti stara več ni prav. ;)
Skratka, hočem reči samo to, da ni za obsojat tistih, ki s primerno (poudarjam - primerno, ne prenizko) težo hočejo poskrbeti za svoje zdravje. Tudi jaz raje vidim nekoga, ki ima 10 kg preveč, kot pa 5 kg premalo.
Zdaj pa še moja izkušnja: včasih sem lahko pojedla kar koli, pa se to na teži ni nikoli kaj bistveno poznalo. V zadnjem letu ali dveh pa sem se toliko razvadila glede hrane, pa še telo očitno ni več sposobno prenesti toliko, kot pri 19, 20 letih, tako da se že kar orng pozna. Zato sem se po včerajšnjem tehtanju odločila, da grem na "dieto" - po principu "manj žri, več migaj". Vemves, tudi moj prvi ukrep je ukinitev večernih prigrizkov, ena normalna večerjica (sadje, jougrt, kosmiči, solata - kaj v tem stilu) ob normalni uri, in to je to. Drugi ukrep je reduciranje popoldanskih sladkarij - vsako popoldne mi grozno "pade cuker" in potem mooooram pojesti nekaj čokolade, pa piškotov ob kavi ali čaju itd. To bom zdaj omejila. Zajtrk in kosilo pa ostaneta normalna obroka, vendar z zavestjo o približni količini kalorij. Upam, da mi bo uspelo v nekaj mesecih izgubiti kakšnih 4, 5 kilogramov. Če ima pa še katera kakšen dober nasvet, pa se priporočam. Nisem tip človeka, ki bi zdržal neke določene diete, pravzaprav na pravi dieti še nikoli nisem bila, tako da bo vsak nasvet dobrodošel :)
Lep dan vsem!
cherry