Zelo me zanima, če kdo ve, kakšni aditivi (E...) so v industrijskem pripravljenem siru- sem slišal, da jih je kar nekaj in niti niso tako nedolžni.
ZVONE
Zelo me zanima, če kdo ve, kakšni aditivi (E...) so v industrijskem pripravljenem siru- sem slišal, da jih je kar nekaj in niti niso tako nedolžni.
ZVONE
20. okt 2006 14:59
To pa tudi mene zanima. Ker ponavadi sploh ne piše gor, kaj je vse notri, prav tako na jogurtih... ( Narejeno iz mleka iz 20% maščobe... meni pač ni nikakršen podatek...)
20. okt 2006 15:01
ne vem koliko je E-jev vem pa ,da so v mleku antibiotiki,prav tako v mesu nicol
20. okt 2006 15:11
a res nicol-od kje to veš.....a slovensko mleko vsebuje antibiotike? kuharca37
20. okt 2006 15:17
mama je brala,da bi morali vedno prvo rezino sira,če stoji v hladilniku,pa če je že bil rezan vreč vstran,ker baje izstopijo antibiotiki,sicer pa še ni dolgo ko je bila afera kloranfenikol,če se spomnite. v mleko vedno dodajajo antibiotike,da uničijo bakterije,ki so prisotne v mleku,sicer nisem strokovnjak,ampak mislim,da tisti,ki se malo bolj spozna na te reči me lahko popravi. pa lep dan nicol
20. okt 2006 15:22
joj nicol te kar lahko popravim....z mlekom se ukvarjam že 17 let in enkrat samkrat boš pomolzel kravo ki je bila zdravljena z antibiotikom in potem adijo oddaja mleka za vse večne čase....vsakič ko oddamo mleko nam vzamejo vzorec na antibiotik,ki ga potem pogledajo še v ljubljanskih mlekarnah-tam vzamejo vzorec še iz polne cisterne mleka.....s temi rečmi se ne hecamo.Če te še kaj zanima me lahko vprašaš. kuharca37
20. okt 2006 15:31
ja kuharica nisem mislila teh manjših odajalcev mleka,ampak mislim,da sami proizvajalci mlečnih izdelkov dodajajo te stvari,pomoje tudi zato,da je mleko bolj obstojno. no naj samo povem,ko je bil lani moj kužolin operiran pa mi je veterinar napisal recept za sprej Bivacyn sem se mogla podpisat povedat kje stanujem vglavnem vzeli so vse moje podatke in sem seveda vprašala čemu vse to,in so mi lepo razložili,da so kmetje v mleko dodajali antibiotike,no seveda se potem nasmejala in vprašala gospoda,kje pa naj jaz imam kravico v bloku???...... je rekel,da so pač takšna pravila,pa kaj hočemo nicol
20. okt 2006 16:02
Zdi se mi zelo zanimivo in nedopustno, da morajo nekateri proizvajalci hrane napisati vse dodatke v določenem izdelku, nekaterim pa očitno ni treba. Pregledal sem veliko sirov v trgovini in na nobenem ni nič pisalo. Ravno tako npr. ne piše na vinu,pivu(tega dolgo nisem vedel), da vsebuje žveplo(to sicer ve skoraj vsak, ampak...); potem so tu konzerve tune, sardine... ZVONE
20. okt 2006 16:16
Pri Ejih me moti, da mnogokrat mečete/mečejo vse v en koš. To, da je E, še ne pomeni, da je "škodljiv aditiv", po drugi strani pa ni nobene razlike, ali napišejo CaCl2 ali kalcijev klorid (to nič ne pove, ali je dodatek škodljiv ali ne) ali če napišejo E509 !!?? Še primer: težko posplošimo, da je sol škodljiva, čeprav nekaterim škoduje. Problem je v bistvu, to pa je KOLIČINA. Na vprašanje, pri kakšni količini je meja, ni enoličnega odgovora, in ne smemo kar na splošno oceniti "sol je škodljiv aditiv" in prav nič bolj ali manj ni škodljiva sol, če jo zapišemo z E-jem. Tu je napisanega nekaj o siru: http://ro.zrsss.si/projekti/kmetijstvo/mlekoinm/ rdkapica Sporočilo je spremenil(a) rdkapica dne 20. okt 2006 16:17:29
20. okt 2006 16:25
Pa še pravilnik: http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r01/predpis_PRAV5391.htm in druga oblika, če je komu prijaznejša http://users.volja.net/cd_semic/drustvo/ocenjevanje/ Tistemu, ki se ljubi (ali ga zanima) kaj več na tem področju, si lahko prebere: www.ozs.si/ASPDatoteka.asp?ID=2556Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rogljič Croque Madame
Vitlof s sirom