Digitalni fotoaparat

mmbrlan  

član od: 17.4.2005

sporočila: 109

20. okt 2006 22:45

Pri nas imamo Canon S2 in smo zelo zadovoljni. Je sicer precej zahteven za slabega poznavalca - kot sem jaz - in slikam vse na "auto", mož pa je bolj stručko za te zadeve. Vsekakor priporočam. Je sicer malo dražji (okoli 120 tisoč) ampak se splača. LP mmbrlan

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

21. okt 2006 0:43

Jaz imam FujiFilm S 304...star že..hmmm...skor 4 leta ( kar je veliiiiiik za fotkič ). Ko sem ga kupila, je bla to zelo dobra zadeva, saj ima 6x optični zoom, ...toliko še zdaj veliko boljši aparati nimajo...3,2 mio pixels...Vsa finta je v tem, zakaj boš fotič uporabljala...meni moj odlično služi, edina slaba stran je ta, da je velik...kar moti bolj v zadnjem času, ko so že taki, da bi jih skoraj lahko dal v denarnico.... Aja, takrat sem dala zanj cca. 130 čukcov...zdaj..oz. še pred kratkim pa sem ga videla nekje za 45 čukcov...ne morš verjet, kako cene padajo. Svetujem da po nakupu nikakor ne gledaš, kakšne so cene...ker ti bo slabo...čist možno se lahko zgodi, da bo 1 teden po nakupu isti fotič stal kakih 30 čukcov manj....je*at ga jessy6 Sporočilo je spremenil(a) jessy6 dne 21. okt 2006 00:46:26

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

21. okt 2006 10:51

jessy,, Mamamia mamamia

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

21. okt 2006 11:06

No, da še malo dopolnim prvi prispevek z rezultati testov, ki mimogrede niso od lani (moja pomota) ampak od letos, torej sveži. Na prvih mestih, upoštevaje ceno in ponujeno kvaliteto, so: Canon Digital Ixus 750, Fujifilm fine Pix E900 in Sony Cyber-shot DSC-R1. Toliko, če bo kaj v pomoč. Lp Cila

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

21. okt 2006 11:12

Sam sem uporabnik digitalnih fototaparatov že od vsega začetka in sem jih kar nekaj dal čez. Povem ti tole: 3 MB točk je za družinsko fotografijo vrh glave. Za optični zoom bi bilo dobro, da je 4-kratni, lepše lahko zajameš oddaljene motive. Začetni kot objektiva naj bo pa čim širši (čim nižja številka, na primer 28 ali 33 ipd. glede na 35 mm film), da po drugi strani lahko zajameš čimbolj širok kot dogajanja, kar ti pride prav pri slikanju znotraj, na primer neke družbe. Zdaj imajo fotoaparate s stabilizacijo slike (IS - Image Stabilizer), kar ti pomaga, da so slike bolj ostre. Ni slabšega, kot doma ugotoviti, da so slike sicer čudovitih motivov neostre, ker nismo bili dovolj pozorni pri slikanju z roke. IS preprečuje slabe posnetke pri tresenju rok. Nihče več ne išče motivov prek iskala, ampak prek LCD zaslončka, zato naj bo le-ta čim večji. Pride prav! Pri nakupu takoj vzemi še rezervno baterijo in vsaj eno večjo kartico, kot ti jo dajo zraven. Na kartico za 1 GB spraviš fotk za dva dopusta, na tisto, ki ti jo dajo zraven, pa samo kakšnih 20. Poskrbi, da bo rezervna baterija vedno polna in zravem fotoaparata. Pride prav! Še to. Prav pride tudi torbica za nošenje, takšna za na pas ali v žensko torbico ipd. Tako imaš fotoaparat lahko vedno s sabo. Najslabša fotografija je namreč tista, ki je ne moreš posneti kljub krasnemu motivu, ki se ti ponudi, ker imaš pač fotoaparat varno spravljen doma! Pa fotoaparat pred nakupom preskusi, preskusi kakšen kot lahko zajameš, koliko oddaljene motive lahko slikaš, kako ti leži v roki, koliko je težek in neroden itd. Šele potem se odloči. Prijazen pozdrav! Boris booris

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4338

22. okt 2006 20:37

Hvala za vse nasvete, v prihajajočem tednu si bom verjetno vzela čas in šla na lov, verjetno se bom res odločila za canonovega ixusa - s tem, da bom počakala kakšno akcijo, sedaj bom le ogledovala. Še enkrat hvala rrr

Ebonlass  

član od: 25.8.2002

sporočila: 242

22. okt 2006 21:02

Pri nas imamo sony-a sicer starega več kot 4 leta, ma pa 3,2 mio pixlov pa 4x optični zoom, bil je tam okrog 130k takrat. Vem pa da sta ga šla kupovat mož in pa prijatelj iz švedske ki je bil ravno takrat pri nas na dopustu, on je imel sabo sony-a z 5 mio pixli (takrat je bil tak pri nas 200k +) kupovala sta pa tako, da sta vzela pač spominsko kartico, šla v big bang in probala par fotoaparatov, nato smo doma pregledali slike, na neki tuji strani kjer je ogromno testov fotoaparatov prebrali vse ocene in pa mnenja kupcev, ter se nato odločili pač za sony-a, kateri nama služi še sedaj :) Marjeta Žniderčič

Lana1  

član od: 8.9.2006

sporočila: 38

22. okt 2006 23:50

Jaz pa sem spomladi kupila Canon Digital Ixus 50 in sem z njim zelo zadovoljna. Je majhen (8,6 x 5,3 x 2,1 cm, teža 130 g), ima na izbiro različne načine fotografiranja (od nočnih posnetkov, slikanja otrok, živali, portretov, slikanja od blizu, sestavljanja posnetkov, snemanje filma,...in celo spreminjanja barv); odporen je na vlago in ima 5 milijonov pikslov. Zraven je priložena spominska kartica 16 MB. Pred nakupom pa sem si ogledala naslednjo spletno stran: http://www.ceneje.si in izbrala najugodnejšega ponudnika, ki je bil takrat Foto Beseničar iz LJ.; cena je bila 74.500 SIT, zraven pa sem dobila še dodatno spominsko kartico 512 MB in torbico za fotoaparat. Če pa kupiš še Canon SELPHY kompaktni foto tiskalnik, si slike lahko izdelaš kar doma. LP, Lana Lana1 Sporočilo je spremenil(a) Lana1 dne 22. okt 2006 23:51:58

sarazeleznikar  

član od: 30.9.2006

sporočila: 9

18. okt 2008 12:03

ooo vidim, da je ta tema precej stara, pa vseeno bi jo obnovila in sicer z uprašanjem in namenom za kakšen nasvet Že kar nekaj časa razmišljam o nakupu digitalnega fotoaparata in sicer sem se že odločila za znamko Nikon in bi izbrala kakšnega iz družine COOLPIX...ima kdo kakšne izkušnje s temi fotoaparati? predvsem sm zainteresirana za fotoaparat z oznako Nikon coolpix s600...res bi mi bili u pomoč pri nakupu, kakršnikoli nasveti oz. izkušnje(je dober, slab, se splača kupiti?) so več kot dobrodošle hvala vnaprej sarazeleznikar

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

18. okt 2008 15:28

Sara, jaz imam enega klasičnega Nikona, od letos pa še digitalca Nikon Coolpix P50. Sem zelo zadovoljna z njim, ker je zadosti majhen za v torbico ali žep, hkrati pa mi je všeč, ker je vseeno malo masivnejši za v roko in ima zelo dober oprijem (odebeljen je na mestu, kjer so baterije). Čakaj, saj smo že letos debatirale o digitalcih v tej temi: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1607 sem prilepila tudi slike in linke do testov. http://www.e-fotografija.si/templates/?a=1 Skratka, meni dobro služi, všeč mi je, da je širokokoten (28), pa tudi makro funkcija dobro dela (to je fino za slikanje jedi, rožic itd) mamaF - Mojca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti