Potrebujem nasvet pravnika

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

19. okt 2006 8:58

Samo inšpektorat pride v poštev - občina pa nič. oni so za druge zadeve do izgradnje itd. tu ste v špilu le elektro, inšp. in pa ti! DRŽIM PESTI FUUUUL! Mimogrede - fajn bi bilo, če na inšpektoratu oddaš vlogo, pismeno, ker je to osnova za reagiranje. Oni pač imajo postopek, da poprimejo za stvar. sicer pa tudi tako vprašati ni slabo. tam delajo fajn ljudje; niso krivi, da se ime njihove službe bolj strogo sliši!!! pa pa titta

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

19. okt 2006 9:56

No saj glih zarad tega, sem kar po mailu poslala, če ne bo pa nič, bom pa še uradno. pozdravčke z Dolenjske alexis

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

19. okt 2006 16:23

Ko že glih imate v delu elektro, me zanima, če veste, kdo mora izvesti priklop v električni omarici (tam ko je treba montirat glavno varovalko). Je res, da elektro samo štrom spusti noter in moraš vse ostalo narediti sam? V hiši je sicer vse pripravljeno, da steče elektrika, vendar oni baje ne opravijo meritev. Če že kontrolirajo priklope plinskih bomb v štedilniku, očiščenost dimnika (kar je obvezno), zakaj potem ne štromarije. So mi danes rahlo dan pokvarili, ker bo spet trajalo kak teden, da si najde čas mojster za štrom in da gospodje od elektra odklenejo omarico in najdejo kak števec, ki bo pasal noter (dobesedni navedek odgovora gospoda z elektra)...Ko bi bili še tako počasni in neučinkoviti pri izdajanje računov......... Držim pesti, da boš zadevo lahko porihtala še v tem stoletju.... LP juhica

temba  

član od: 7.10.2006

sporočila: 92

19. okt 2006 17:21

Še en nasvet Alexis! Za vsak slučaj, preden se začne zgodba odvijat, celotno situacijio v sedanjem stanju poslikaj. Morda ti bo kdaj prav prišllo (kakšne odškodnine ipd). Fotografije pomenjho več kot deset prič. LP Temba temba

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

19. okt 2006 18:42

Temba hvala, da si me spomnila. Sem sicer poslikala s telefonom, ker nisem imela kartice za kamero, jutri pa takoj poslikam še z njo. Se je pa danes res nekaj zgodilo. Prišli so trije gospodje iz elektra, in sicer v dopoldanskih urah. Verjetno so mislili, da ne bo nobenega doma. Pa je bil dedek in jim je vse razložil. Seveda so vztrajali, da jim dovolimo postaviti drog. Dokončno dorečenega ni nič, ker so rekli, da bodo uštimali. Jutri jih nameravam poklicat in vprašat kaj si mislijo zdaj, ko so si stvar ogledali. In prav nič mi ni všeč, ker mi niso javili, da bodo prišli pogledat. Bi bila prav rada zraven, da se kej konkretnega zmenim, ker dedek itak "nima pojma" o stvareh, ki sem jih pisala in se dogovarjala. Juhica, na žalost ne vem odgovora na tvoje vprašanje, se ti pa zahvaljujem za pozitivne želje. O nadaljnih postopkih, zapletih in razpletih pa poročam. lp alexis

titta  

19. okt 2006 19:27

PRIKLOP uredi elektro podjetje. Alexis: ne morejo kar tako hoditi v času, ko ni odgovornih ljudi doma. Potolaži pa se, da se nekaj premika. NE dovoli postaviti drog na tvojem zemljišču brez odškodnine. Če tega ne bo, pa naj si ga postavljajo na javni površini. titta

juhica101  

član od: 28.10.2003

sporočila: 814

19. okt 2006 21:51

Titta, a to pomeni, da morajo samo oni šariti po elektro omarici, ki jo deli več hiš? Imamo namreč omarico, ki je ob cesti in ima od nje ključ elektro podjetje. Tam so tudi glavne varovalke..Glavni kabel od hiše so namreč potegnili v omarico, to pa je tudi vse. Sedaj bi morala jaz poskrbeti za priklop na števec in ostali šmorn, ki je v omarici. Včasih res zavidam ljudem, ki živijo v bloku LP juhica

titta  

19. okt 2006 22:08

ja, oni imajo to čez. mi imamo še stari sistem, pa je omarica v hiši in nezakljenjena. če vrže ven kaj potem si sami spomagamo. moja sestra ima novejšo hišo, elektro priklop so uredili z omenjenega podjetja, omarica je na zuanji steni hiše in ključ imajo električarji. ko popisujejo števce ne rabi nihče dežurati doma, tako kot pri nas. titta

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

20. okt 2006 8:29

Juhica! Mi smo pred meseci urejali tole z elektriko. Kupili smo že postavljeno novogradnjo, omarica na parceli je že stala. Do omarice ima dostop le elektro. Naš električar se je en dan z njimi zmenil, da pridejo, potegnil je kabel do omarice, nato pa je zvezal kable s tistimi v omarici. Vse to je delal moj električar, tip z Elektra je samo zraven stal in čakal, da električar konča. Če ste v last predali Elektru svoj priključek (kar je po moje pametno) pomeni, da oni vzdržujejo omarico. Ste že dali vlogo za soglasje, izpolnili prijavo, itd? V kateri fazi je hiša, se lahko že vselite? Če ne, potem boste najprej dobili gradbeni priklop. Elektrika je za tretjino dražja, vendar dobiš priklop takoj, ko oddaš papirje. Ko čez mesec ali dva dobiš od Elektra soglasje, greš spet na Elektro, neseš soglasje, pogodbo in spet en kup papirjev (pri nas smo mogli nest ISTE papirje kot za gradbeni priključek) in potem se gospodje zmigajo in ti priklopijo gospodinjski priklop. Tale priklop (oz. preklop iz enega v drug priključek) se sliši kot znanstvena fantastika, v resnici pa je stvar nekaj minut. Lp, Asja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti