20. okt 2006 8:29
Juhica! Mi smo pred meseci urejali tole z elektriko. Kupili smo že postavljeno novogradnjo, omarica na parceli je že stala. Do omarice ima dostop le elektro. Naš električar se je en dan z njimi zmenil, da pridejo, potegnil je kabel do omarice, nato pa je zvezal kable s tistimi v omarici. Vse to je delal moj električar, tip z Elektra je samo zraven stal in čakal, da električar konča. Če ste v last predali Elektru svoj priključek (kar je po moje pametno) pomeni, da oni vzdržujejo omarico.
Ste že dali vlogo za soglasje, izpolnili prijavo, itd? V kateri fazi je hiša, se lahko že vselite? Če ne, potem boste najprej dobili gradbeni priklop. Elektrika je za tretjino dražja, vendar dobiš priklop takoj, ko oddaš papirje. Ko čez mesec ali dva dobiš od Elektra soglasje, greš spet na Elektro, neseš soglasje, pogodbo in spet en kup papirjev (pri nas smo mogli nest ISTE papirje kot za gradbeni priključek) in potem se gospodje zmigajo in ti priklopijo gospodinjski priklop. Tale priklop (oz. preklop iz enega v drug priključek) se sliši kot znanstvena fantastika, v resnici pa je stvar nekaj minut.
Lp, Asja