Ali je mogoče kdo izmed vas pravnik in bi mi bil pripravljen dati en majhen nasvet? Če je kdo, mi lahko piše tudi na ZS ali pa se javi preko foruma. Zelo bom hvaležna.
Najlepša hvala.
alexis
Ali je mogoče kdo izmed vas pravnik in bi mi bil pripravljen dati en majhen nasvet? Če je kdo, mi lahko piše tudi na ZS ali pa se javi preko foruma. Zelo bom hvaležna.
Najlepša hvala.
alexis
17. okt 2006 20:00
KAR NA PLANO S VPRAŠANJEM, PROSIM. titta
17. okt 2006 20:06
Odgovor bo kar se da hiter, še v urah tega večera, ko zaspi 5 mesečni vzrok mojega počasnega tipkanja z eno roko. potem bom pa fulll hitra. pa pa titta
17. okt 2006 20:37
Javi se mi na zasebno pošto. Mamamia mamamia
17. okt 2006 20:41
O, me veseli, da si se oglasila. Situacija je takšna. Pred 25-imi leti je elektro podjetje napeljalo električni kabel skozi smreko, ki stoji na našem dvorišču, in sicer za potrebe izgradnje zdravstvenega doma, ki stoji v neposredni bližini. Poleg tega kabel poteka prenizko in je vsega nekaj deset cm nad našo streho. Takrat, ko so kabel napeljevali niso pridobili nikakršnega soglasja, še najmanj pa pisnega. Obljubili so tudi, da bo kabel takoj po izgradnji odstranjen. To se do danes še ni zgodilo. Sedaj se smreka zaradi žice, ki so jo napeljali tesno ob deblu in nanjo navezali škripec, ki drži kabel, suši in grozi, da se bo podrla. Tudi strešno kritino nameravamo menjati, zato kabel nad streho predstavlja nevarnost in oviro za izvajalca del. Ko sem se obrnila na elektro so mi nič kaj prijazno odgovorili, da kabel služi za dovod elekrike enemu prometnemu znaku nad prehodom za pešce in ničemur drugem. Od nas skoraj "zahtevajo", da jim dovolimo ob odstranitvni smreke postaviti nosilni drog, ki bi ga postavili v osi trase obstoječega omrežja. Zgovarjajo se, da je itak v načrtu občine ureditev prej omenjenega križišča oz.prehoda za pešce, vendar nihče ne ve kdaj bo to bilo. Ali lahko zahtevamo odstranitev kabla in smreke hkrati (na njihove stroške), glede na to, da je sušenje oz. propadanje posledica napeljave kabla? Naj omenim še, da kabel poteka samo do sosednje hiše (za našo hišo) na katero je tudi pritjen (tudi za to nimajo soglasja). Kaj lahko storim, kakšne so naše pravice in kaj lahko od njih zahtevam? To je nekako v grobem. Če potrebuješ še kakšno informacijo pa prosim vprašaj. Upam, da bo tvoja pikica/pikec sladko spančkal/a. Hvala. alexis
17. okt 2006 21:03
Zaenkrat odgovor v grobem, ker sem slučajno v isti situaciji, saj nameravam obnoviti staro hišo in je na steni že od "pamtiveka" elektrika za cel okraj (tako so delali prej, ko niso postavljali drog na vsak ovinek ampak so enostavno uporabili kakšno hišo za oporo); kakorkoli, na elektro podjetje in okrajnega elektro nadzornika naslovi dopis (lahko spodaj napišeš v vednost), opiši situacijo, posebej opozori na to, da soglasja niso bila pridobljena, poudari, da obstaja nevarnost za ljudi v zvezi odmiranja drevesa in zaradi njegovega podrtja. Stroški NE BREMENIJO tebe ampak omenjeno elektro podjetje. Tako je in ne se pustit nasankat. Če želijo oziroma je nemogoče postaviti drog izven tvojega zemljišča, potem so ti dolžni tudi povrniti strošek za zemljišče. VSA ta podjetja se najprej vedejo tako nerodno, ker verjetno menijo, da ljudje ne vedo svojih pravic. Opozori jih tudi, da jih boš prijavila na inšpektorat, saj, kolikor vidim, je glede škodljivosti njihovih načinov distribucije energije, ogroženost tudi za okolje in tam živeče. V kolikor želiš, da podpreva zadevo s kakšnimi sklici na zakonska določila, potem mi prosim javi. Te zadeve moram pač pogledati v literaturo, da ne bi navedla kaj neprimernega. V glavnem pa je tak argument kot ga že imaš v roki popolnoma zadoščujoč. Verjemi pa, da jih za odgovor moraš podrezat in vsekakor poslati priporočeno, ker je pošta le pošta in je včasih prav nerodno, ko pristane v okroglem fasciklu pod mizo. Lepo se imej in mi javi na forum! mala palčica pa spet poje svoje pesmice, no pa gremo še en krog po sobi.... ha ha titta
17. okt 2006 21:10
titta, s temle okroglim fasciklom si mi pa polepsala vecer!!!!!:))))))) lp, proxima
17. okt 2006 21:14
Vse kar si mi napisala glede kontaktiranja sem že naredila. Pismo sem poslala, potem me je klical en prov nesramen moški, ki mi je zagrozil, da mormo imeti za zamenjavo kritine dovoljenje občine (kot, da sem po juhci prplavala), itd. Je mislu, da če sem ženska, da me bo pa kar našponau!!! E, ne bo!!!! Sem mu povedala, da se bom posvetovala in da ga pokličem, da si bodo pršli stvar ogledat, ne pa da kar iz glave govorijo. Torej ti bom napisala njihov pisni odgovor, ki sem ga dobila danes. Piše takole: "O vaši želji smo seznanili strokovne službe Mestne občine NM, vendar tudi pri njih nismo prejeli ustreznega termina za odstranitev tangiranih omrežij. Do končne rešitve je možno samonosni kabelski snop prestaviti na nosilni drog, katerega bi postavili v osi trase obstoječega omrežja. Za izvedbo prestavitve prosimo za Vaše soglasje k postavitvi nosilnega droga na Vašem zemljišču." To je to. Nikakor ne mislim na dvorišču gledat električni drog in jim to ne bom dovolila. Kaj misliš? Težava je še v tem, da gre kabel od naše smreke naprej na dve stari hiši predvideni za rušenje, ki se lahko sami od sebe porišita vsak trenutek. V tem primeru bi bilo luštno. Na kateri inšprektorat pa bi jih lahko prijavla? alexis
17. okt 2006 21:34
Kriza no, ampak oni so pa rojeni, da ti zadnji petni živec popijejo, kaj??? Če je pa tako, pa kar na okoljski inšpektorat (za okolje in prostor); vidim, da se pa hočejo zavarovati in le pridobiti soglasje za postavitev droga - to bi pa takoj, kaj? Po vrsti! - soglasja v prvi fazi niso pridobili za postavitev oziroma napeljavo kabla preko vašega zemljišča oziroma smreke... - uničeno je drevo; - obstaja nevarnost za tam živeče; - bili so opozorjeni - to pomeni, da je tvoja naloga opravljena. mirne duše pošlji pismeno prijavo na inšpekcijo. Sem včasih malce hudobna, pa ne zamerit: na tvojem mestu ( v kolikor je smreka že stara in res za vstran) bi malce podžagala to zadevo, malce posekala. Vendar res pazi, da ne ogroziš pa katerega domačega pod rušo spraviš!!!!! Aja! Če se sporazumete okoli soglasja, JASNO in GLASNO noter zapišite, da NOBEN strošek tebe ne bremeni!!!! To obvezno. Soglasje je dogovor dveh strank in noter lahko zapišeta marsikaj in ne le golo frazo. Vsekako pa je mogoče, da drog prestavijo oziroma žice speljejo drugje izven zemljišča-( ne vem, kako je parcela velika). To je mogoče! titta
17. okt 2006 21:42
Vse kar si napisala drži. No, če sem čisto iskrena smreka ni tako kritična, ampak bi radi, da jo oni podrejo, če je možno. Možnost, da postavijo drog na en košček zemljice zraven naše parcele, ki je v lasti slovenskih železnic, obstaja. Ali lahko zahtevam kakšno odškodnino glede na to, da je to tako blizu hiše oz. da gre po zraku čez našo parcelo? Verjetno ne. Še to me zanima. Ali naj bom "prijazna" pa jih pokličem na ogled in se skušamo dogovorit in jim potem malo zagrozim z inšpekcijo ali naj kar pošljem prijavo na inšpektorat? Kaj bi ti naredila? Jaz ne mislim čakat v nedogled,da se bo občina spravla reševat problem tistega križišča. alexis
17. okt 2006 21:47
Še to, titta. Ali mi poveš iz katerega konca Slo si, če ni skrivnost? alexis Sporočilo je spremenil(a) alexis dne 17. okt 2006 21:47:48Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Svedri s parmezanovo kremo
Marmorni kolač