16. okt 2006 22:41
Lani sem bila v Hurgadi in sem se imela zelo lepo. Je pa seveda to zelo relativno in odvisno od želja posameznika. Mene je tja vleklo potaplanje na koralnih grebenih in bližnje srečanje z živobarvno pisanimi ribami.
Meni je bilo fantastično.
Mesto samo se mi sploh ni zdelo kaj bolj umazano od drugih afriških mest. Plaža pri našem hotelu je bila lepa, voda pa sicer res ne tako čista kot nekoliko stran od obale. Na koralnih grebenih pa fantastična, kristalno čista in močno turkizne barve. V sami Hurgadi je vsaj kaj videti, mesto je precej veliko.V Šarm el šejku pa nisem bila in me niti ni vleklo tja , ker menda je to eno samo hotelsko naselje.
Se pa pozanimaj kakšne temperature so tam takrat, da ne bo že prehladno. Sem bila za prvega maja in za moj okus bi bilo morje lahko toplejše.Zračne temperature so bile sicer visoke, ampak ne tako, da bi se jih ne dalo prenašat.
GTC pa res ni ravno zgledna agencija, vendar ob dejstvu da je lastnik egipčan pa ni tako zelo slaba.
Prav z agencijo nisem imela zapletov, so nas pa recimo pozabili pobrati na en izlet, ampak smo šli potem naslednji dan. Toda to je Egypt.Tu ne morete računat s švicarsko natančnostjo in poslovno brezhibnostjo. Take spodrsljaje je potrebno vzeti v zakup na takih potovanjih.
Se mi pa zdi da bi bil cel teden poležavanja v hotelu in na hotelski plaži en velik dolgčas. Če mama še ni bila v Egiptu, vsekakor priporočam izlet vsaj v Luxor in potaplanje na koralnih grebenih.
Aki