Hurgada

ZOHA  

član od: 25.5.2006

sporočila: 119

tema odprta - 16. okt 2006 16:00 | ogledi: 2.811 | odgovori: 15

Ker bo mama v kratkem praznovala abrahama se dogovarjamo da bi ji plačali počitnice v Hurgadi(egipt).Vse kar smo videli na internetu zgleda zelo lepo.Zanima me če je kdo letoval tam in kakšne so izkušnje? Popletela naj bi kar sredi novembra ko bo pri nas že pošteno hladno,fino a ne?

ZOHA

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

16. okt 2006 16:29

Če ima rada all inclusive turizem in ji ni do vandranja okoli, potem je to to. Drugače pa je Hurgada eno navadno selo, kjer ni nič (vsaj pred nekaj leti je bilo tako). strelka

as1  

član od: 5.4.2006

sporočila: 142

16. okt 2006 16:37

Res je. Pa boh ne daj z agencijo GTC Travel. Mamo pošljite v Šarm el šeijk, pa s kakšno pravo agencijo. as1

ZOHA  

16. okt 2006 16:52

Vmislih imamo res all inclusive,tako da bi z očetom res samo lenarila na soncu.Zanimamo se za hotel Siva Grand BEACH 4*+ ki je tik ob plaži.Kakšne so pa plaže? ZOHA

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

16. okt 2006 19:17

Če je nujno treba ravno Egipt, jima najdite nekaj v Dahabu. Nad Hurgado sem bila jaz na celi črti razočarana, veliko je Rusov in te tlačijo v isti koš z njimi. Na ulicah so se dobesedno ponujali mladci v oblekcah dunajskih dečkov, nasmeteno vse skupaj. Kar se pa tiče All Inclusive variant - navadno je to hotelski kompleks, ki je dostopen samo gostom. Za nasvet glede Egipta se obrni na Miglo, ona je tudi meni predlagala Dahab. Loni Makaroni

pina colada  

član od: 8.9.2005

sporočila: 52

16. okt 2006 19:55

Jaz tudi nisem bila preveč navdušena nad Hurgado. Ograjeni hotelski kompleksi, v mestu ena sama svinjarija, morje pa ojoj, vsdaj pri našem hotelu je bilo tako. Aja, pa v sobi smo imeli dva ogromna ščurka, zaradi katerih jaz ponoči nisem mogla zatisnit oči, ne glede na to, da je bil hotel višje kategorije. Morda kak drug kraj (glej zgoraj) ali pa še bolje, križarjenje po Nilu, to je mnogo boljša ideja. Lp pina colada

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

16. okt 2006 22:41

Lani sem bila v Hurgadi in sem se imela zelo lepo. Je pa seveda to zelo relativno in odvisno od želja posameznika. Mene je tja vleklo potaplanje na koralnih grebenih in bližnje srečanje z živobarvno pisanimi ribami. Meni je bilo fantastično. Mesto samo se mi sploh ni zdelo kaj bolj umazano od drugih afriških mest. Plaža pri našem hotelu je bila lepa, voda pa sicer res ne tako čista kot nekoliko stran od obale. Na koralnih grebenih pa fantastična, kristalno čista in močno turkizne barve. V sami Hurgadi je vsaj kaj videti, mesto je precej veliko.V Šarm el šejku pa nisem bila in me niti ni vleklo tja , ker menda je to eno samo hotelsko naselje. Se pa pozanimaj kakšne temperature so tam takrat, da ne bo že prehladno. Sem bila za prvega maja in za moj okus bi bilo morje lahko toplejše.Zračne temperature so bile sicer visoke, ampak ne tako, da bi se jih ne dalo prenašat. GTC pa res ni ravno zgledna agencija, vendar ob dejstvu da je lastnik egipčan pa ni tako zelo slaba. Prav z agencijo nisem imela zapletov, so nas pa recimo pozabili pobrati na en izlet, ampak smo šli potem naslednji dan. Toda to je Egypt.Tu ne morete računat s švicarsko natančnostjo in poslovno brezhibnostjo. Take spodrsljaje je potrebno vzeti v zakup na takih potovanjih. Se mi pa zdi da bi bil cel teden poležavanja v hotelu in na hotelski plaži en velik dolgčas. Če mama še ni bila v Egiptu, vsekakor priporočam izlet vsaj v Luxor in potaplanje na koralnih grebenih. Aki

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

17. okt 2006 7:44

Potapljala semse tudi jaz, tisti del, kjer smo se zasidrali, je bil fenomenalen, na drugi strani otoka, ki očitno ni za turiste, je bilo svinjarije pa na tone. Loni Makaroni

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

17. okt 2006 8:28

Mogoče sem pač imela srečo. Samo na hotelski plaži in še to samo zato ker je v obliki zalivčka ni bila popolnoma čista voda, pa tudi ne ravno umazana, samo malo motna. Jaz sem se enkrat ali dvakrat kopala v njej, saj je bila še vedno čistejša kot naše ali sosedovo morje ob obali.Saj pravim morje, kar sem ga videla, povsod drugod pa kristalno čisto ( šla sem 2x na potaplanje na koralne otoke) .Ali pa si morda imela ti smolo. Sem hoteja malo mveč slikic naložit in uredit, pa gre tu na "moj album"tako počasi da zdaj ne utegnem. Bom zvečer še kaj naložila, za prvo silo pa je nekaj. http://www.moj-album.com/uredi/aki1/418954/ Aki

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

17. okt 2006 9:05

Ko sem si ogledala te slike, groza. Kaj vas vleče tja. Kaj ni pri nas lepše. Ali v Evropi. Popolnoma brez besed sem ostala, ko mi je hči v petem razredu rekla, da gredo na šolski izlet v Tolmin, pa ena sošolka ni vedla, kje je to. Vedla pa je za Grčijo, Bolgarijo. A ni to žalostno. Jaz bi svoji mami raje ponudila izlet po Evropi, na primer ogled kakih gradov, Nizozemska spomladi ali kaj podobnega. Bi bila sigurno bolj vesela, kot pa da bi gledala ta ciganaraj. Pa ne me prosim popluvat. Malčica

ZOHA  

17. okt 2006 9:31

Veš Malčica nismo vsi ljudje enaki.Že res da je v Evropi veliko več videti.To za mene ni nobeden ciganaraj.Na svetu je veliko različnih ljudi in veliko različnih kultur.Tudi mi smo mogoče za nekatere ciganaraj.Samo poglej slovensko obalo.Na plaži stoji kontajner da travo not mečejo a to pa ni groza. Kaj čemo res je -100 ljudi 100 čudi. Ve ko ste bile tam ,a mi lahklo poveste v katerem hotelu ste bivale? ZOHA

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti