10. okt 2006 11:52
Če je kje 10% popust, kot recimo v knjigarni na tuje knjige ta mesec, jih kupim takrat več, prej in potem pa manj, isto na frankfurtskem sejmu. Takrat veliko zapravim zanje, potem pa malo prišparam naslenje mesece:)
Podobno pri hrani, s fantovimi starši imamo zmenjeno, da gremo vsak en teden ob torkih v trgovino po velikih nakupi, ko je 10% popusta (en teden onadva en teden midva). Tako lahko kupiva, karkoli rabiva, na enem mestu in ceneje in enkrat na 14 dni, kar je nama ravno ok. Vmes hodiva vsako soboto na tržnico po sadje, zelenjavo, jajca in ribe, pa v gozd po kostanj in gobe in tako imava vsega dovolj in nama vmes navadno ni treba v trgovino.
Je pa res, da kadar je na kaki akciji izdelek, ki ga tudi sicer rada kupujem, potem takrat kupim tega več kot bi sicer - recimo zelo sem bila vesela, ko so meli smetane od lj. mlekaren na akciji - še bolj so bili pa veseli moji, ker sem potem naredila še veliko več sladoledov in tort kot bi jih sicer:) To se mi ne zdi nič narobe:) Kadar so same traparije v akciji, pa recimo malo manj, hehe:) Da je pestro, pa tak fajn izgovor je, oz. razlog, ker se res "splača" naredit več sladoledov takrat, itak ostanejo:)
Za cote kdaj vidim kaj, pa si rečem, lej to bi pa res lahko šla kupit, pa nikoli ne grem. Mislim, da imam že 10 let iste cote, hehe:) Nove si kupim, ko mi vse stare razpadejo, isto je s čevlji, navadno se nama ne da preveč nakupovat oblek...
Veri