21. jun 2008 12:20
Ja, če je suho, ni problem s sladkorjem, sem pozabila napisat - problem nastane v zelo vlažnih dneh. Jaz imam rajši mehkejšo maso, zato navadno nič kaj ne dodajam. Je pa res, da se jo da lepo omehčat v mv. Veri
21. jun 2008 12:20
Ja, če je suho, ni problem s sladkorjem, sem pozabila napisat - problem nastane v zelo vlažnih dneh. Jaz imam rajši mehkejšo maso, zato navadno nič kaj ne dodajam. Je pa res, da se jo da lepo omehčat v mv. Veri
21. jun 2008 12:43
Matilda, ja, imaš prav. Veri, mojster Goljat vedno dodaja sladkor v prahu, kar je meni super in zmeraj to delam, pa nimam problemov, ker škroba se ne morem dotaknit, me preveč skomina. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
23. jun 2008 8:53
hehe, 100 ljudi 100 čudi, meni je pa ravno škrob všeč;) S kupljeno tičino jaz še nisem imela problemov, res pa nisem delala med nevihto, je pa to sicer znano dejstvo (če si pogledaš kako stran o okraševanju tort v ang.), da se pri veliki vlažnosti v zraku težko dela s sladkornimi masami. Meni se je to že zgodilo pri domači sladkorni masi - če sem po koncu dodajala še sladkor, je bilo vedno hujše. Saj sem vseeno naredila, ni bilo pa to to. Mogoče je mala pikica delala ravno v takih pogojih, ti pa v boljših... Jaz namreč tudi parkrat po istem receptu nisem imela nobenih problemov, enkrat, ko je bilo pa res mokro, je bila pa nočna mora... Potem sem se malo poglobila v to in ugotovila, da nisem edina;) Je pa odvisno tudi od tega, kak picajzel si;) Veri
30. jun 2008 13:26
Zasledil sem da je možno tičino maso kupiti le v Novi Gorici ali v pekarni Vrhnika. Domas sem v Mariboru in sprašujem, če je možno nabaviti tičino tudi tukaj. Obstaja še druga možnost: če je kak član kulinarike doma v Mariboru in ima preveč tičina, naj mi piše na zasebno Lp Paul
30. jun 2008 13:40
http://www.ramstrgovina.com/rams/sektorji.php?sektor=podj
mislim, da lahko kupiš tukaj
lp
sladkajmo se
30. jun 2008 22:54
Trgovina Biga na Ptuju - tudi tam se dobi. akniradg
23. jul 2008 20:39
Pozdravljeni! Rada bi poskusla torto obleči v tičino, vendar na Brnčičevi prodajajo samo 7 kg skupaj. A mi lahko gdo proda 1 kg tičine?
23. jul 2008 21:26
odvisno s kje si.
lp
mizarka
23. jul 2008 21:45
Iz Ljubljane fleismanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zelenjavna zloženka
Vanilijeve rolice