5. mar 2007 16:11
prekmurka je napisal/a: |
10 dak mleka Marta |
5. mar 2007 16:11
prekmurka je napisal/a: |
10 dak mleka Marta |
5. mar 2007 18:19
Sineja, rastlinska maščoba je lahko navadna margarina, lahko pa prav rastlinska maščoba (dobiš na oddelku z margarinami, bel papir, pol kilska pakunga), tudi če daš kaj drugega, ne bo nič hudega. Probaj, kaj ti najbolj ustreza. Meni je fajn rastilinska mast, ker je čisto bela. Anera, v receptu, ki ga je enkrat dala gor prekmurka, je bilo mleko v prahu, verjetno je to isti recept, nisem pa ziher, ker se mi zdi, da je bilo tam mleko v prahu, sladkor in olje, pa nič beljaka, tako da možno, da ni isti. Veri
28. sep 2007 14:20
Zanima me kje se da kupiti to tičino maso in kako se jo uporablja. Sem iz Kopra in je še nikjer nisem videla. Kaj jo prodajajo v različnih barvah ali jo moraš sam obarvati. Kaj jo je potrebno valjati? Tudi mene je pičilo, da bi naredila torto malo drugače. Sedaj je ravno priložnost pa malo raziskujem Če pa ima še kdo kakšen dober čokoladni preliv, da se ne strdi na torti kot beton, bi prosila, da mi ga napiše ..... saj vem, da jih je nešteto, ma vsak ima neke svoje specifike Hvala!! kruhy
28. sep 2007 14:36
Tičino masa se kupi v pekarni Vrhnika na Brnčičevi v LJ, samo le v pakiranju 7 kg. Baje pa se jo dobi tudi v Škofji Loki pri mojstru Goljatu, kolikor je pač rabiš. Bi pa rekla, da se za eno normalno torto porabi pribl 1 kg, če ni preveč okraskov. Mogoče pa bi ti v Italiji, ker si blizu, dobila kaj manj te mase, tega ne poznam. Sama sem jo kupila pri ZG v Zgornjem Stupniku, kjer je trgovina Sve i svašta, imajo pakirano po eno kilo in je bila ravno dovolj za torto knjigo in par okraskov gor. Kupi se le bela. Barvala sem jo tako, da sem barvo v prahu vgnetla v maso, vendar sem dobila sedaj boljšo idejo. Torto oblečeš in okrasiš v nepobarvani beli verziji, nato pa jo barvaš s čopičem in jedilnimi barvami post festum. katka
28. sep 2007 14:39
He he dobra si. Najlepša hvala!!!! Bom malo pobrskala naokoli kruhy
28. sep 2007 20:58
no enkrat sem že postavila to vprašanje, ali je katera kupila ticino maso in je sedaj ne rabi več ker ji je ostala? JAz jo odkupim 1-2 kg.
Prosim sporočite mi, ker me v kratkem čaka peka torte.
Hvala.
ANJA
28. sep 2007 23:22
Katka lopatka, 1kg za eno torto? Izgleda, da sem bila jaz zelo šparovna, saj sem iz 1,5 kg naredila 4 tortice
stana
29. sep 2007 0:12
Ja, sem jo delala prvič in po moje še ne znam dobro :) Mi je bilo zelo čudno, da gre toliko mase. Je pa ena rekla, da je za štirinadstropno porabila 4 kg - pa sem mislila, da je to normalno. Ja stana, tako je bilo, pa na tenko sem valjala, da se je skoraj skozi vidlo. Saj lahko pogledaš pri torti nutella bolj pri zadnjih, tista kot darilce z oranžno mašno, pa 30 gor. katka
29. sep 2007 0:22
Katka, res lepo okrašena torta. Upam, da bom tudi jaz zadovoljna z rezultatom, ko se bom lotila te tičino mase. Kako pa se okraski iz tičino mase obnesejo na smetanasti podlagi? LP katjushka
29. sep 2007 1:05
Katka, zelo lepo si naredila!
stanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Angleški kolač
Jajčevci z rižkom