Ticino masa

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

29. maj 2009 10:57

Eto, soimenjakinja moja, si me prehitela z identičnim odgovorom, kot sem ga hotela sama napisati. Maslena krema bo tako res lepo gladka, da boš lahko tičino tudi malo "vozila" sem in tja po torti.

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

girica  

član od: 25.5.2009

sporočila: 614

29. maj 2009 11:46

Super, hvala za odgovore. Na to možnost, da masleno kremo namažem dan prej, nisem niti pomislila. Sem pa brala na prejšnjih straneh, da se je nekaterim, ki so torto premazano z masleno kremo imeli predolgo v hladilniku, naredil kondenz In so nato imeli težave z nanosom tičine mase? girica

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

29. maj 2009 12:04

Ne vem, meni se ni nikoli naredil kondenz na masleni kremi čez noč. Nisem brala za nazaj, mogoče pa je bilo mišljeno, da se naredi kondenz na tičini, če jo imaš čez noč v hladilniku? Meni se zdi, da je bilo to :)

Pa tudi če bi se naredil kondenz na masleni kremi, gre itak potem tičina čez in se ne vidi...tako da to niti ni problematično. Ampak še vedno mislim, da gre za kondenz na tičini :)) Če se motim, pa se opravičujem.

katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

girica  

29. maj 2009 12:18

matilda je napisal/a:
Kozamurnik, v bistvu se najlažje prepričš tako, da poskusiš. Enkrat sem imela eno silo in sem mogla dat kremo strdit kar v zamrzovalnik. Notri je bila torta le nekaj minut, vendar ko sem vzela ven, se je na njej naredilo ravno toliko kondenza, da sem imela že težave s polaganjem tičina na torto, gubic nisem mogla gladiti, da ne govorim, kako je zgledala - nekako prozorno, vlažno... No, drugi itak niso opazili, da je kaj narobe, drugič pa bom raje zamudila par minut, kot pa še enkrat naredila isto. Drugače pa razmočena tičino masa postane lepljiva in prav nič privlačna na pogled... res se splača potruditi in spodaj lepo premazati z masleno kremo. Razen seveda, če pojeste takoj;) matilda
Nekaj podobnega, kjer se je govorilo o kondenzu, sem našla... pa se mi je zato pojavil dvom. Hvala še enkrat, za nasvete. Res ste super, pa še hitro ste mi odgovorili. Bom zvečer kar namazala z masleno kremo in bo torta počakala v hladilniku do jutri zjutraj. Potem pa veselo na delo s tičino maso. Upam, da vas ne bom več morila z vprašanji in vam bom lahko kakšno slikico poslala girica

girica  

31. maj 2009 15:19

katka lopatka, hvala. Torte so uspele. Lotila sem se jih takole: - vse tri torte sem zvečer namazala z masleno kremo in jih dala v hladilnik. Poskusno pa sem se lotila najmanjše torte še isti večer in sem jo pokrila in okrasila s tičino maso, takoj ko je bila maslena krema trda. In drugo jutro je bila ista. Ostali dve pa sem pokrila in okrasila s tičino maso naslednje jutro. Torte so do popoldneva brez problema ¨počakale¨ in ostale nespremenjene. Slavljenka je bila nad torto zelo navdušena, gostje pa so jih zmazali kot za stavo - večina je pojedla tudi tičino maso. Drage ¨forumovke¨ še 1x hvala za vse nasvete. Slikice bom objavila pri receptu Torta Nutella. girica Sporočilo je spremenil(a) girica dne 31. 2009 20:18

cellnet  

član od: 5.7.2005

sporočila: 566

2. jun 2009 22:51

tole se sprašujem že lep čas, zakaj se nihče ne loti tičino mase doma? pa ne mislim ponarejene ampak prave... saj ni tako težko. cellnet

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

3. jun 2009 21:55

Pozdrav še enkrat! Ker so mi zaprli 'svojo' temo, se oglašam še tukaj. Kupim 2-3 kg tičine. gorenjska ali LJ Hvala! Teja teja-kit.

frača  

član od: 29.5.2007

sporočila: 12

8. jun 2009 23:17

OK. Prebrala vse kar se tiče tičine in če povzamem, za tiste, ki se tega lotevajo prvič (pa naj strokovnjakinje dodajo če kaj ni prav) oz. odločila sem se takole (torti bomo jedli v soboto): - ker bom imela čas, bom testo spekla v četrtek, prav tako bom torti v četrtek "nafilala", sadno (delala bom borovničevo-jagodno) bom premazala z masleno kremo, čokoladno (nutela) pa za probo s čokolado, čez noč gresta v hladilnik (nepokrite) - v petek bom torti oblekla v tičino in okrasila z vsem "kičem" - čez noč ju bom dala v hladilnik, vendar ju bom pokrila s Tupperverjem Zdaj pa vprašanje. Danes sem tičino maso pobarvala (različne barve) in ker je že pozno, jo bom dala po vrečkah in nazaj v posodo k ostali tičini in bom nadaljevala jutri. Ali lahko naredim vse okraske za torto že prej? Npr. drevo, travo, rožice... KAM naj jih potem dam in KAKO naj jih spravim? Sem jih hotela v hladilnik, pa vmes peki papir,pa v posodo... pa da jih potem vsaj uro pred dekoriranjem ven vzamem, da se zmehčajo??? frača

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti