Kako obleči najstnika
14. sep 2006 16:51
Po njegovih željah, če se le da (ne golega popka pozimi), in čimbolj poceni, tu in tam, na redke čase, je pa lahko tudi kakšen dražji kos, se mi zdi LP cervus
14. sep 2006 17:20
Bolje, da mu kupiš tisto, kar mu je všeč, drugače boš drago plačala... jasna
14. sep 2006 19:12
No, moja imata raje kakšen kos manj, le da jima je tisto, kar jima kupim, všeč. Pa zanju sploh ni pomembno ali je jutra ali pa dvajset. Mlajši, ki je letos štartal s srednjo šolo ima tako le dvoje hlače in dva "užitna" puloverja ter dvoje "užitnih" copat. To je njegovo mnenje in o.k. naj tako bo. Sedaj je zadovoljen s tem, potem bomo pa še kaj dokupili. Tina
14. sep 2006 21:02
ze ki sem najstnica pa le malo malo starejsa naj vam povem da je najboljse da gre sin/hcer z vami v trgovino, najde kar mu je vsec in mu to kupite...ce ni prevec drago seveda:) odvisno od financnih moznosti...kakorkoli..meni je mama recimo dala nekaj denarja ko sem rabila pa sem sla kar s prijateljico v trgovino in kupila kar mi je najbolj rabilo in pasalo.. ycrna
15. sep 2006 9:23
Dva taka imamo pri hiši in iz lastnih izkušenj vem, da je najbolje tako, kot sami želijo - pri nas je tako, da si sama zaslužita kak tolar in potem pri nakupu garderobe dam določen del denarja jaz, razliko pa dodata sama. In vsekakor je bolje, da je pri hiši samo kakšen "užiten" kos kot pa večna nejevolja. En lep deževen dan vsem skupaj rrr
15. sep 2006 9:32
Tudi moji najstnici ni važno koliko kakšen kos garderobe stane,važno je da je po njenem okusu,to pa drži ,da ni nujno da je po mojem okusu.Ampak tako pač z pubertetniki je in nič ne bomo spremenili.Poskusi se z njim pogovorit predvsem o finančni plati,izbiro garderobe pa raje prepusti njemu,tudi,če ti ni najbolj všeč,saj ga bo minilo.No upam,da nima res ekstremnega okusa,ker potem bo pa malo težje. gogi
15. sep 2006 9:38
Tudi pri nas fanta stara 15 in 17 let že sama služita denar in ga porabita za obleko-kupita kar jima je všeč,nekaj denarja gre za občasne izhode ob vikendih...Je pa velika razlika med fanti in punci glede oblek-fantje rabijo veliko manj-so hitreje zadovoljni.Če je le možno naj najstniki počasi sami zaslužijo nekaj denarja in sprobajo ,da ne prileti vse z neba na mizo. kuharca37
15. sep 2006 10:50
Tako, da mu (predpostavljam, da je fant) je všeč. Dokler se fant druži z vrstniki, bo manj izbirčen glede oblačil, ko ga zanimajo punce, se kriteriji izostrijo. Vsekakor pa je čisto korektno, da se mu določi budžet oziroma, da se mu pove, koliko EUR mesečno ste pripravljeni vložiti v njegovo garderobo in da tudi ni treba vsak mesec tega limita pokuriti. Tako se bo navadil razmišljati tudi v samostojnem odraslem življenju. Še nekaj (večkrat uspešno preverjeno): najstnika/najstnico velja peljati h kozmetičarki (tudi, če se zdi, da nima problemov s kožo) - ker mu/ji tam zelo lepo povedo resnice o negi kože in higieni vobče (in pri najstnikih modrosti ostalih mnogo bolj primejo kot modrosti staršev) - lepa koža naredi mnogo več za samopodobo kot nove superge (cena je pa približno enaka). Vendelina jr.
15. sep 2006 12:16
Jaz imam 12-letnico in 16-letnika. Pred začetkom sezone pregledamo stara oblačila in naredimo spisek, kaj potrebujeta. Potem grem enkrat z njo in posebej z njim v trgovino, povem znesek do katerega lahko gresta. Tam si sama izbereta oblačila, ki jih kupimo. Včasih sem bila "pametna" in sem sama kaj kupila in to oblačilo je po možnosti ostalo v omari nerabljeno. lp Alenka
15. sep 2006 14:13
Jaz bi tudi malo pametovala. Bolj ko najstniku pojasnjuješ svoje poglede na svet, beri težiš, večjo trmasto gmoto imaš doma. Mislim na našo punco, ki želi biti trendovsko oblečena. Saj je ves svet takšen. Sicer pa jim je treba pustiti (oblačilno) svobodo zdaj, ko so najstniki, saj bodo v zrelih letih najbrž podobno razmišljali kot mi. Včeraj npr. ji nisem dovolila, da bi šla z menoj po nakupih z eno zavihano hlačnico do kolen in spodaj s roza črnim črtastim "štumfom". Halooo. Vsaka spodobna mama bi rekla, da naj ne zbuja pozornosti. Meni se take stvari ne zdijo domiselne, prej iskanje potrditve okolice. No pa sem zmagala, vendar sem kasirala užaljenost in zadirčnost, čeprav sva šle tudi po nov kos garderobe (zanjo). Ponudila sem ji premirje ali dolgi nosovi še naprej ali pa se potrudiva obe in izkoristiva nakupovalni dan in se imava fino. Ker je adrenalin že malo popustil, se je odločila za slednje. Obe sva uživali. Je pa res, da so otroci naši in jih imamo radi, čeprav se včasih ne strinjamo z njimi. mamka Sporočilo je spremenil(a) mamka dne 15. sep 2006 14:15:22Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | rimljanka |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Gratinirani svaljki
Polnjene paprike