26. sep 2006 11:42
Atina je napisal/a: |
urssa je napisal/a: | Pravijo tud da tudi z mlekom ni dobro popiti antibiotikov. Naj bi zmanjševali njihov učinek ali nekaj takega. Glede tega res nisem prepričana, lahko pa prašam zanesljiv vir pa povem.
Sicer pravijo, da se ob jemanju antibiotikov ne sme piti alkohola, kar sploh ne drži. Mogoče bojo tablete malo bolj učinkovale, zgodilo se ti ne bo pa nič
|
Za mleko vem, za jogurt bi mogoče še verjela, za alkohol pa prvič slišim! Bi prosila bolj obširno razlago (tudi kakšno tujko lahko "pogoltnem")
Atina |
Pardon za pozen odgovor, nisem imela preveč časa pisat zadnje dni.
To glede alkohola mi je povedala ena zdravnica. Res ne bi šla zdej pretiravat, ampak kozarček vina pa nič ne škoduje. Baje da alkohol malce okrepi delovanje določenih tablet, zakaj se mi pa še sanja ne.
Spomnim se, da je moja mami zmeri paničarla glede tega kaj se s čim sme ali ne sme. Pa če so bile tle debate o mleku in jogurtih navedem še to, če je kdo že slišal kaj o tem. Aja, kakšnih uspaval ali protibolečinskih tablet pa res ne bi šla jemat z alkoholom
Pa pravijo, da je tablete še najbolje pogoltniti z vodo
Kar se pa ruvanja zob tiče... Jaz na srečo (še) nimam problemov z osmicami (pa upam, da jih tudi ne bo - res ne maram zobozdravnikov). Vse 4 so lepo normalno zrasle.
So pa fantu eno zruval in je bil čist bogi. So mu rezal, in je mel pol tud šive, tko da je blo malce bolj hudo. Medtem ko sta 2 kolegici (ki so jima samo zuvali) že drugi dan skakale naokoli. Tko da verjetno je čist odvisno od tega kak poseg opravijo.
Pa vsem, ki so vam karkoli šarili po zobeh želim čim lažje okrevanje!
pozdravček, Urša