11. sep 2006 21:24
Lepo pozdravljena, ga. mamica!
Sicer sem sama mamica 2,5 letne deklice, ki jo imam zelo zelo rada (tako kot ima vsaka mama svojega malčka-naj bi), sem pa tudi profesorica razrednega pouka s končanim izobraževanjem za zgodnje poučevanje angleščine v 2.triadi - in tudi učim 4.razrede angleščino.
Najprej bi vam rada povedala, da način učiteljice NE podpiram sem pa sigurna, da mogoče vse le ni bilo tako grobo, minus je pa le minus in prav je, da pri takšnih rečeh otroka zagovarjate, saj smo si različni, eni zelo radi nastopajo in se postavljajo pred ljudi, ostal pa pač ne (tudi sama imam tremo, ko je pred mano kakšen roditeljski sestanek in bi včasih tudi dobila kak minus od staršev za tiho govorjenje ali pa kikse - A TUDI MI, UČITELJI, SMO KRVAVI POD KOŽO). Menim, da bi vaš obisk učiteljice bil povsem upravičen, ali pa le listič z pojasnilom. Upam, da ta zadeva vaše hčere ne bo odvrnila od angleščine.
Jaz osebno bi verjetno stvar razložila razredničarki in jo prosila, naj se pogovori z učiteljico. Minus me ne bi motil, bi pa prosila, da ga hčera "popravi" na fer način - tak, ki njej odgovarja - npr. da potiho pove pesmico učiteljici v enem kotičku učilnice...... kakorkoli že.
Prav imate, da se v strokovnost učiteljev nekateri starši preveč vtikajo - lastne iskušnje!!!!!!
Mogoče bi pa tu omenila napako razredničarke ali pa tudi učiteljice, saj je dobro, da razrednik pove posebnosti določenih otrok učiteljem, ki učenca učijo, ali pa se učitelj sam pozanima o teh stvareh.
Z vsakim normalnim učiteljem pa bi bil pogovor starša glede takih stvari popolnoma normalen in učitelj tega ne bi sprejel kot napad oz. vtikanje v strokovno delo.
Za konec pa le še to - sama sicer ne vem, kako bo moj otrok delal v šoli (NE BO NA ISTI ŠOLI, BO HODILA V DRUG KRAJ - MOJA ŽELJA IN"ZAHTEVA"), a otroke je treba navajati na samostojnost in jih ne podcenjevat v njihovih sposobnostih - otroci so zmožni marsikaj, kar si sploh ne moremo misliti, da lahko naredijo. Na lastnih napakah se morajo naučiti. Predlog - poskušajte jo prepričati, da tudi če bo naredila napako pri angleščini, ko bo govorila pesmico, to ne bo konec sveta ampak neka nova informacija in da naj iz vsake slabe stvari (KATERIH UPAM, DA NE BO VELIKO) povleče nekaj pozitivnega in da smo učitelji v šoli zato, da jim pomagamo in jih usmerjamo.
Glede ocen pri angleščini v 4. razredu:
ker sta dve ocenjevalni obdobji, je v prvem številčna ocena z opisnim obrazložilom (torej kombinacija), ob koncu šolskega leta pa le številčna ocena!!!!!! Verjamem, da bodo pri vas le petice.
Mimogrede - všeč so mi starši, ki znajo in hočejo komunicirati s svojimi malčki in obenem z učitelji! Čestitam!!!!!
UPAM, DA NISEM BILA ZATEŽENA IN DA SEM VAM SVETOVALA IZ OBEH ZORNIH KOTOV.
ŽELIM VAMA VELIKO SONČNIH ŠOLSKIH DNI IN VELIKO PLUSOV PRI ANGLEŠČINI.
za konec pa misel, ki mi je zelo pri srcu:
UČITELJICA SEM. OSEBA, KI VODI. TU NI NOBENE ČAROVNIJE.
NE HODIM PO VODI. NITI NE DELAM DRUGIH ČUDEŽEV.
SAMO LJUBIM OTROKE.
(Marca Collins)
malček