Koliko spite

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

10. sep 2006 14:06

jasna1 je napisal/a:
Me pa zanima, če ima kdo izkušnje s tem, če se da natrenirati, da bi telo potrebovalo manj spanja?! Meni ne uspe, če spim par noči zaporedoma po 5 ali 6 ur, me naslednji večer vrže ob devetih in spim do jutra... Si pa zelo želim, da bi potrebovala manj spanja...seveda ne na račun kave in red bulla...jasna
Jasna meni je uspelo. Lep dan in veliko se smejte

Lady_L  

član od: 26.8.2003

sporočila: 1260

10. sep 2006 14:09

ponoči 6-7 ur, po danu nikada ne spim Lidija...

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

10. sep 2006 14:47

jasna1 je napisal/a:
Jaz spim v povprečju 7 ur ponoči, čez dan nikoli. Me pa zanima, če ima kdo izkušnje s tem, če se da natrenirati, da bi telo potrebovalo manj spanja?! Meni ne uspe, če spim par noči zaporedoma po 5 ali 6 ur, me naslednji večer vrže ob devetih in spim do jutra... Si pa zelo želim, da bi potrebovala manj spanja...seveda ne na račun kave in red bulla... jasna
jasna, jaz mislim, da če si res stvariš en reden ritem - da greš vsak dan ob isti uri spat in ob isti vstaneš, da se da... moraš pa seveda upoštevati potrebe svojega telesa, da ne spiš preveč manj, kot rabiš... drugače pa je moj prijatelj, ki se redno ukvarja z jogo in meditacijo rekel, da odkar se ukvarja s tem, rabi ful manj spanja, kot ga je rabil prej... nike

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

10. sep 2006 15:14

6-8 ur z nekajkratnim vstajanjem marelica

sila  

član od: 6.12.2005

sporočila: 80

10. sep 2006 15:50

Praviloma hodim (pre)pozno spat, spim kašnih 6 ur (premalo, ker bi rabila več ), potem pa po nekaj dneh spanje prinašam noter (takrat potegnem do cca 9 ur). Podnevi pa spim samo takrat, ko me "zvije"- to je v primerih, ko sem popolnoma crknjena in nesprespana. Zavidam ljudem, ki jim povsem zadostuje že nekaj ur spanja. sila

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

10. sep 2006 15:58

Hvala, Nike. Bom poskusila. No, Rožanec, v čem je pa tvoja skrivnost? Ker jaz moram biti čez dan BUDNA, se pravi normalno fizično in psihično aktivna, ne pa da bi se kot senca vlačila okrog. Takšna sem bila pri prvi hčerki, ko sem odločno premalo spala. Ja, pa reda tudi nisem imela nobenega... Zdi se mi, da moje telo rabi 7 - 8 ur. Če bi ga spravila na 6, bi zmagala!!! jasna

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

10. sep 2006 17:05

7-8 ur na noč LP! fakin712

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

10. sep 2006 17:18

Nike, prej nisem videla tvojega spodnjega stavka. Ja, joga in meditacija bi rekla, da pomagata, samo kje imam pa čas za to... Saj vem, da sem za ustrelit. Ampak pri dveh punčkah, službi, šoli, hiši z vrtom in kupom večno nezlikanega perila (se vam zdi znano, a?), si tega enostavno ne morem privoščit... Pa saj ni tako hudo, sam luštno bi pa bilo, če bi imela 5 ur dost... jasna

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

10. sep 2006 17:47

jasna1 je napisal/a:
No, Rožanec, v čem je pa tvoja skrivnost? jasna
Jasna to imam iz srednje šole.. pomagala pa je zaljubljenost. Dopoldne sem bila v šoli, popoldne in čez vikende sem delala, ponoči pa sem se navadila kmalu ustajati, da sem se lahko učila. Vse sem dala od sebe, samo da sem bila lahko s svojim dragim (poleg drugih obveznosti). In to mi je ostalo še sedaj. Ni ga boljšega, kot to, da sem ob 3eh zjutraj sama, s svojo skodelico kave. Takrat je moj čas, takrat imam mir in sem najbolj ustvarjalna. Vse je v glavi, če mene vprašaš. Sam sebe moraš prepričati, pa premagaš vse. Tudi utrujenost. Seveda je tako sedaj, ko sem mlada.. verjetno bo z leti drugače. Ampak dokler imam dovolj 5 ur spanja, bom to izkoristila. Lep dan in veliko se smejte

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

10. sep 2006 18:05

Ponoči največ 7 ur,včasih še manj,podnevi nikoli,čeprav bi mi pasalo. lp goga

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti