16. sep 2006 22:10
ojla ežoj
aha, če imaš zelo visoke baklave pa zna bit problem domače neposušeno testo. Mislim, da jaz ne dam nikoli 18 plasti, to pa je BAKLAVA, da jo vikaš:)
Ja, s kvadraturo kroga sem že razumela, da se hecaš;) Samo namig sem ti hotla dat, kako stvar še "elegantneje" rešiš:) zvaljaš, obrežeš, pa iz ostankov narediš male prigrzkece, ki so jih vsi veseli:)
Hm, pri meni poletje ni nič kaj bolj enolično, sva doma v bloku, torej žar vsak teden nekak odpade, čeprav se včasih namalava pri bratcu, pa na vrtu zakurimo - oz. to delajo fantje (torej onadva:), jaz naredim samo marinadice, pa kar je za zraven, pa kako sladkarijo za čez, hehe:)
Čestitam za tako letino, da je sproti ne poješ! Nimam vrta, pa je potem poletje v bistvu bolj pisano, ker se na tržnici več zelenjave in sadja dobi.
A si že naredil tahan halvo? Te malo čakam, hehe:) da mi poveš, kako je ratalo, predno se še jaz opogumim, ker količine so res kar ornk, tudi če deliš s pet:)
Ribice pa le jej, baje so zdrave še pa še!
Aja, jaz mam eno drugo knjigo Kuhinje Balkana, žepna izdaja od Učil, po moje je v večini knjižnic, vsaj navadno so te žepne kar pogoste, ker niso drage. Not je sicer v glavnem meso, Balkan, kaj češ, hehe, je pa tudi nekaj zelenjave in seveda sladice:) teh je 53, sem šla ravnokar preštet, prav zate:) Če te katera zanima, povej, pa prepišem. Sicer se v tej knjižici pojavljajo tudi napake, zato je dobro malo z zdravo pametjo delat:) Jaz sem recimo delala filije, kjer se testo vlije, podobno kot za palačinke, ampak če bi dala not toliko moke kot bi oni želeli, se ne bi nič vlivalo, po moje še mesilo bolj težko:) Tako da če ti kaj prepišem, preglej s strogim očesom, hehe:) Ker vseh teh balkanskih sladic niti pod razno še nisem probala, čeprav me vse mikajo, to pa zato, ker so naši tako strašno navdušeni nad raznimi čokoladnimi in sadnimi tortami, da mi skoraj ne pustijo se spravit na razne baklave in urmašice, od katerih se vse cedi, kar je nama všeč, njim pa malo manj:)
Jaz mam kuharskih knjig ne samo dovolj, ampak preveč, po mnenju vseh, ki me poznajo, po moje:) Ampak se ne dam, vsako tele ma svoje vesele:)
Juhica, mene je tut vedno firbec matral, kaj je ta 101ka zraven, sem mislila, da maš kake lepe spomine nanjo (na avto...)
Veri