Služba

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

6. sep 2006 8:54

jessy, vprašanje glede prihodnosti je zelo pomembno, pravzaprav odgovor nanj. Stvar je v tem, da bomo tam, kjer se vidimo. Zgodilo se nam bo tisto, kar imamo v glavi. Najboljši zaposleni niso tisti, ki so najpametnejši ali najsposobnejši, pač pa tisti, ki so najbolj motivirani, imajo pozitiven pogled na svet in veliko mero samozaupanja. mimika

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

6. sep 2006 9:18

Mislim, da je razlika tudi v tem, ali imajo v firmi profesionalca, ki izbira kandidate, ali pa je to le nekdo iz oddelka, kjer naj bi novozaposleni delal.. Ravno včeraj sem pisala "mušter" prošnje za delovno mesto, kjer naj bi bil neformalen pogoj starost do 30 let, moja kandidatka pa ima 45. V vlogi sem razkrila pomanjkljivosti, vendar je potrebno povdarit tudi dobro stran tega - npr. izkušnje, zanesljivost, nič več nege.. Bomo videli, kako bo uspelo.. Tina

raja  

član od: 23.8.2006

sporočila: 1

6. sep 2006 9:38

Za pomoč vam priporočam tole knigo, knjiga je seveda brezplačna in zato jo lahko posredujete naprej komurkoli želite : Kako se trži ustvarjalen iskalec zaposlitve? Roy Goreya http://www.e-knjigarna.si/brezplacno/index

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1567

6. sep 2006 9:51

Mislim, da je pri mnogih v odgovoru o prihodnosti eno samo nakladanje. Bolj ali manj se ve, kaj je treba povedati delodajalcu, da mu bo všeč.

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

6. sep 2006 9:57

raja Bila sem na delavnici Roy-a Gorey-e in moram reči, da bi vsak moral srečati tega človeka s tako polno pozitivne energije. Čeprav je skoraj gluh....je naredil fakulteto, sedaj pa uspešno piše knjige, vodi predavanja in ker ravno zaradi okvare sluha ni dobil službe, se je zakopal v problematiko pisanja prošenj... priporočam knjigo: Tam kjer je volja,tam je pot. lp Petra 1

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. sep 2006 14:35

Ko se pride čez sito pisnih vlog, je zelo pomembna tudi prezenca. Treba je biti tisto, kar si (ne igrati nekoga, ker se to takoj opazi). Pa naštudirati je treba govorico telesa oziroma se nevrollingvistično tako "sprogramirati", da se vidijo dobre lastnosti vsakega posameznika. Sama vem za dve trick vprašanji in sicer: - Kje se vidite čez 10 let? (da se vidi, če ima kandidat sploh kakšen plan, kaj misli narediti s svojim življenjem vobče) - Ali veste kakšen vic? (s tem se preverja, če je kandidat zna reagirati na stvari, ki niso bile načrtovane in če ima vsaj malo smisla za humor, ker ljudje s tem smislom bolje odreagirajo v kriznih situacijah oziroma zmorejo vzpostaviti distanco do svojega početja, zato je treba imeti na lagerju kakšen duhovit yet sexually not explicit vic z elementi politične korektnosti). Nekateri v komisijah radi namerno spustijo kakšen svinčnik, da vidijo, če kandidat to opazi in je tolikanj ustrežljiv, da ga pobere. Vendelina jr.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

6. sep 2006 15:03

Če ima še kdo kakšne izkušnje z razgovori, bom zelo vesela, če jih boste delili. Ravnokar sem dobila obvestilo, da me vabijo na razgovor. Moram priznati, da mi je postalo kar malo vroče. Nazadnje in edinkrat doslej sem bila na razgovoru, ki je bil več ali manj zgolj formalnost, pred skoraj desetimi leti. V tem času pa se je marsikaj spremenilo. mimika

Petra 1  

član od: 1.6.2006

sporočila: 419

6. sep 2006 15:18

mimika- imaš taprav nik.........mimika obraza je zelo pomembna..( Vandelina je omenila govorico telesa...pojdi v knjižnico in si sposodi to knjigo.če je ne dobiš jo imam jaz. ) in pa pozornost. Vse moraš imeti pod kontrolo, nikakor pa se ne smeš izdat. Nasmeh na ustnice, resnost pri viziji ...noben problem ni, če vljudno rečeš naj ti ponovijo vprašanje, čeprav si ga zelo dobro slišala, ampak s tem si pridobiš par sekund več, da briljantno odgovoriš. Te bomo izpilili- služba je tvoja ! Petra 1

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

6. sep 2006 15:27

Draga mimika, V 10 letih se je spremenilo predvsem to, da si ti v tem času postala lepša in bolj pametna. S tem gardom se pripravi na razgovor. Obleci svoj lucky dress for success. To vedno pomaga. Drugi praktični namigi: - Napiši si tekst, v katerem predstavljaš svoje kvalitete. Tekst ima max. 28 vrstic. Ta tekst potem vadi doma v intimi svoje kopalnice pred ogledalom. To je bazičen trik za nastopanje pred tujci - ker, če prepričaš tisto faco, ki te gleda v ogledau, boš prepričala vse. Na razgovoru te ne bodo vprašali teksta, ki ga vadiš, boš pa prepričljivo odgovarjala na prašanja - ker bodo odgovori iz teksta, ki si ga pripravila. - Vzpostavi eye-contact Ko smo živčni in govorimo, gledamo v tla, pa v strop, pa nekam v šipo, samo tja (naravnost v sogovornika), kamor bi morali pa ne. Vzpostavitev stika z očmi vadi na svojih domačih, pa pri prodajalkah v trgovini itd. Komuniciraj s tistimi, ki te bodo spraševali, zlasti neverbalno. - Če imaš kakšno kretnjo, ki je moteča (mahanje z rokami, roka pred usti ko govoriš - tole zadnje je najbolj kontraproduktivno), razmisli, kako bi jo minimizirala. - Vzemi si čas pred razgovorom: če je le mogoče, si dan organiziraj tako, da pred razgovorom ne boš počela nič posebej stresnega. - Spomni se trenutka/dogodka, ko si briljirala v nečem, kar si počela. Spomni se vseh okoliščin, kdaj je to bilo, kako je bilo, kdo je bil zraven itd itd .... Prikliči ta trenutek v spomin in ga ohrani in s to energijo pojdi na razgovor. Tako boš naredila vse, kar je v tvoji moči, da uspeš. Vendelina jr.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

6. sep 2006 16:41

Mimika, pa sporoči nam kako je bilo na razgovoru (in ali je uspelo), sedaj pač držimo pesti zate!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrimljanka
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti