4. sep 2006 10:51
Jaz pa med datumi in d. o. o. ali d. d. vedno pišem presledek. Ljudje pa dejansko ne vedo, da je tako prav. Za presledek pred tremi pikami sem pa tokrat prvič slišala. Bom se trudila upoštevati. Dragička, tudi praksa ni vsemogočna, če se nekaj narobe naučiš in to uporabljaš, ni nujno, da je prav. Tudi če drugi tega ne popravljajo. Tvoje primere bi malce popravila: proslava ob 60. obletnici ali 60-letnici 4. 9. 2006 100 % Magnolija: Pri črtici pazi, kdaj pomeni pomišljaj in kdaj vezaj. Če je vezaj, ni presledka, če je pomišljaj, sta dva presledka. Dvopičje je tudi levovezno. Pa še nekaj: Moti me, ko vidim pomanjkanje vejic v stavkih, kot so: Srečanje bo v torek, 5. septembra, ob 10. uri. Tisto drugo vejico večina zelo rada pozablja. (To je ena stvar, katero sem naučila moža) Da ne omenjamo vrinjenih stavkov. Tudi ti, Magnolija, si enega napisala: Seznam knjig, ki bi jih želela imeti doma je zelo dolg. Tu ti manjka vejica za doma. Majčken nasvet: ko pišeš daljše povedi, jih potem potihem preberi in boš videla, kje narediš predah. Tam je (ponavadi) vejica. Pa še to: Nisem slavistka a se trudim čim bolj razumeti pravila pravopisa, za kar gre zahvala odlični učiteljici Sonji iz OŠ. Take teme so zelo koristne - vsak dan se naučimo kaj novega. Veliko uspeha pri seminarski in pozneje pri diplomi! Pa lep pozdrav v najino rodno deželico! Atina Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 04. sep 2006 14:34:31