7. sep 2006 12:00
booris: Daj prosim loči med črno oz. sivo kompenzacijo, o kateri govoriš in je prepovedana s strani zakona in mnenji uporabnikov. Da pa kakšen ponudnik kdaj sam sebi kaj napiše je realnost ne le te ampak vseh spletnih strani in tudi drugih medijev.
Po tvoji razlagi je potem brezplačna reklama tudi test opreme v reviji (če dobro pomisliš, še kakšna reklama je to za izdelovalca!), končno tudi če minister pohvali Merkator, da mu gre brez Jankoviča dobro. Po taki definiciji bi skoraj vsi skoraj za vse morali plačevati davekm kar se v javnosti zgodi.
Se pa strinjam da je brezplačno oglaševanje problem, ampak za podjetje, ker izgublja zaslužek z njim (s tem posledično tudi država davek). Ampak ljudje prosim. Dajte se malce zamisliti kaj sploh pišete. Oseba A na forumu pohvali izdelek B podjetja C in potem bi moral jaz, ki nisem nič zaslužil, plačati državi davek. To ni poslovni dogodek. Kaj pa potem iskalci? Koliko imajo ti potem brezplačne "reklame"? Vsak link z opisom, ključnimi besedami je potem reklama. Torej dam jaz na iskalec opis Kulinarika.net z linkom in besedami, po taki logiki je to reklama. A iskalec bo pa odvedel DDV ali kaj? In to koliko že? Kaj je pa z grajami? Mi mora zanje potem država plačati davek ali kaj? Kaj pa brezplačni linki na straneh, t.i. zanimive povezave? Sami oglasi, kajne? Koliko je že treba odvesti davka za en link na zanimivo stran?
Kot sem napisal, tudi kdo zlorabi forum za svojo propagando, take brišem, ker, če niste razumeli forum ni dovoljen komercialnim oglasom. Ker nam to žre zaslužek, zato.
Zato... če ima kdo konkreten člen konkretnega zakona, naj ga napiše, sicer pa nehajte s tem, ali se preselite na druge forume. Saj na vsakem kdo kaj pohvali. Ali pa pišite urednikom časopisov, ki testirajo izdelke, naj ob testu plačajo davek za dobiček, ki ga ni bilo.
Ni pa treba zdaj strašiti obiskovalce, da si ne upajo več pisati na forum. Oglaševanje novih izdelkov bom pa sproti odstranjeval.
In če ste že vsi pozabili, to je kulinarični forum. Grem zdaj v trgovino po liter Alpskega mleka, mi je zmanjkalo, zato se poslavljam. Upss... Reklamiram Mlekarne? Koliko moram zdaj že plačati? (ne, ni mi treba odgovoriti).
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije