A ste za rekreacijo...?

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

18. feb 2012 20:20

Imaš prav, vreme letos res ne more bit izgovor. Pri meni je bil problem gužva pred novim letom, domov sem hodila ob devetih, zjutraj zgodaj vstat, potem pa še par tednov bolna. Tri mesece pavze pa se zdaj oranga pozna  Ta vikend začela s hitro hojo, marca bom s počasnim tekom pa bo. Najtežje je začet nazaj, potem pa na srečo telo samo zahteva, hočeš nočeš. Prejšne zime sem vsaj v hribe hodila.

OlivaB

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

19. feb 2012 10:27

Tek je zame nekaj groznega, hodim pa rada. Včeraj čisto nenačrtovano spravila v noge tam okoli 12 km. Vreme lepo, sončno, mahala mzm (pa mi ni odmahala nazaj ), v zraku se je vohala pomlad, gosenice borovega prelca so v lepo urejeni vrsti lezle vsepovsod, skratka, čudovito je bilo. Edina pomanjkljivost - obutev povsem neprimerna , posledica - boleče noge - zelo.

lp

cervus

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

19. feb 2012 11:04

, joj, oprosti, elaphus! Z drugega hriba je zgledalo, kot bi mušice podila

Ja, tudi meni je tek nekaj groznega, no, po pravici povedano, tudi hoja v hrib mi je bila nekaj nepojmljivega, do pred par let nazaj. Zdaj si ne znam predstavljat življenja brez nje.

Začelo se je z opustitvijo več desetletij dolgega kajenja, ko sem si pomanjkanje dima v pljučih nadomeščala s sopenjem v minimalen klanček Vsak dan malo višje in lažje, zdaj mi je prešlo v navado. Res da v traktorskem stilu, a pomembno je uživanje ob tem.

Tekla pa še vedno ne bi

lp

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

19. feb 2012 12:12

Meni je bil tek nekaj groznega vse življenje, dokler nisem prvič zares poskusila. Zdaj sem pa kar tečna, če en teden ne tečem. Najbrž je s tekom tako kot pri vseh ostalih spreobrnjencih, saj vemo, bivši kadilci in debeluhi nemalokrat postanejo glavni pridigarji zdravega življenja. Očitno ga ni človeka, ki ne bi bil vsaj pri eni stvari vsaj v eno stran malo ubrisan.

Pa lep dan vsem

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

20. feb 2012 0:13

Hja, jaz pretečem 5km za malo šalo. Ne hitro, ampak vseeno je tek. Tečem predvsem zato, ker se mi ne ljubi hoditi 1 uro, kar sicer naredim s tekom v pol toliko časa. Poleg tega se odlično počutim, ko mi po hrbtu teče pot (znoj). Več kot pol ure laufanja ne spravim skupaj, brez težav bi pa hodila (hitro, a ne, mamamia ) ves dan, po mestu ali kje po hribih. V telovadnici brez vsakršnih težav in če je prava glasba, biciklam 75 minut ali grem za po eno uro na step oziroma na zumbo. Če je po tem na urniku še polurni program telovadbe z utežmi, se ji težko odrečem.

V glavnem, več kot se migam, več imam energije.

Vanja

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

20. feb 2012 8:47

Vanja_v_ZDA je napisal/a:
V glavnem, več kot se migam, več imam energije.

Pod to se pa jaz tudi podpišem.

Loni Makaroni

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

20. feb 2012 9:02

Ooo loni...meni je flowin tudi simpaticen.. Sem potem skusala doma posnemati z dvema tistima čupavima krpama rokavicama pa cisto gre. Pa se spucan parket imas. U zdaj razmisljam da bi namazan s prontotom se lepse drsel..

www.mojalbum.com/naredilaana

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

24. feb 2012 22:39

No, ker se ve, da sem malo premaknjene sorte , bom jutri ob dveh zjutraj s še cca 40 drugimi ravno takimi "usekanci" znašla na startu 12 ur Rekorda Šmarne gore... Lani mi je ratalo 14x, letos se pa puščam  (zdravjePress), če ne drugega, se bom 12 ur zabavala v družbi preostalih in "kopanju" po najprej ledu, potem pa blatu.

Loni Makaroni

Teka  

član od: 21.8.2005

sporočila: 1151

25. feb 2012 8:39

Tudi jaz tečem dva meseca vsak dan po 5 km. Ne bom rekla, da je pa to sedaj moj ritual, ker moraš neko stvar delat zelo dolgo, da ti pride v kri. Tek ni nič težkega, je pa res da je treba dat nekaj več od sebe, kot pri hoji. Mislim da samo zato eni teka ne marajo. Vem po sebi, ker sem tudi jaz včasih tako razmišljala.

Teka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti