26. avg 2006 12:21
Jaz ima tri fante (od 8 do 18 let) in se kar lepo razumemo. Trudim se biti dobra mama, se zgodi, da sem včasih tudi krivična, kar mi povedo, a sem tudi jaz samo človek. Če so starši 100% pravični v vsem, je otrok zmeden, ker tega ne doživi tudi v šoli ali v drugi sredini, pa še težko je biti vedno pravičen, treba se je tudi v vzgoji sprostiti. Pravim: jaz se učim od otrok, oni od mene in skupaj zorimo. Važno se mi zdi poslušati eden drugega, si vzeti čas in imeti pravo mero občutka. In zaupati vase, saj vsi v sebi vemo kaj je najbolj prav za našega otroka (ker to ni isto kot za sosedovega), le zaupamo si ne čisto.... Otroci so si izbrali ravno nas, ker jim le mi lahko nudimo največ tega, kar oni rabijo pri svoji rasti in razvoju - in hkrati tudi mi! To pa vključuje vse, včasih morda tudi kako čez rit, če nam poči film...( meni se je to pri prvem večkrat zgodilo, kasneje pa ne več) vsi, ki se pa sprašujemo, če vzgajamo prav, pomeni, da smo dobri starši, saj nam ni vseeno kakšni ljudje bodo zrasli iz naših malčkov....torej vsem mlajšim mamicam: kar pogumno ! In ne pozabite si vzeti čas tudi zase, da se spočijete in oddahnete.
Ko so bili moji še čisto majhni sem si rekla: otroci so super,a ko bi le imeli zadaj kak gumb, da bi jih včasih za kako urco izklopili. na Off...