Voda

hetero  

član od: 3.10.2001

sporočila: 273

28. feb 2002 9:24

lahko napišete kakšen predlog takšnega filtra..... Herman Teron

neznan uporabnik

28. feb 2002 11:46

Filtracijski sistemi PROACTIVE ! Osnovni model PROACTIVE - CT Filtracijska naprava katero montiramo na pult poleg umivalnika . 5 stopenski filtracijski sistem , ki nima filterskih vložkov ( kartuš ). Sestavljen je iz mehanskih filtrov , visokokakovostnega aktivnega oglja in posebnega filtracijskega medija KDF ( Kinetic Degradation Fluxion ). Filtracijska naprava odstrani iz vode : Klor , pesticide , herbicide ,radon , arzen , kadmij , svinec , ... in na stotine drugih kontaminantov katere lahko najdemo v vodovodni vodi . Filter je bakteriostatičen ! ( Ne dovoljuje razvoja mikroorganizmov v samem filtru ) Filter ne odstrani za organizem dragocenih mineralov . Filter je aktiven 3 leta popolnoma brez vzdrževanje oziroma lahko prečisti 57.000 litrov vode . Vso " življensko dobo " ( 3 leta ) je v garanciji ! Izdelan po strogih ameriških standardih NSF in FDA . Testiran na Zavodu za Zdravstveno Varstvo Maribor . Z zelo uspešnimi rezultati opravljen BIOLOŠKI TEST . Voda katera priteče skozi filter je DOBREGA OKUSA , ni stoječa voda . Filter stane 39.000 sit z DDV in montažo . ( manj kot 36 sit na dan ) Vodeni ste v evidenci in vam ni potrebno skrbeti , kdaj je treba filter zamenjati ! Obstaja tudi podpultna izvedba , večje kapacitete , .... Lep pozdrav ! Hakim Sporočilo je spremenil(a) HAKIM dne 28. feb 2002 13:06:33

hetero  

28. feb 2002 13:05

lepa hvala....kaj pa eventuelne bakterije......in kje se ta filter dobi.... Herman Teron

neznan uporabnik

28. feb 2002 13:24

Filter je prirejen za montažo na mestni oz. vaški vodovod , kjer je voda ponavadi " obdelana " , vsebuje klor , ki uniči mikroorganizme . Filter vsebuje KDF , kateri ne dovoljuje razvoja mikroorganizmov v samem filtru , uničuje bakterije tako , da razbije oz. prekine prenos elektronov , kar povzroči celo kaskado celičnih poškodb mikroorganizmov . Seveda predno montiramo filter moramo poznati vodni vir , če montiramo filter v gospodinjstvu , kjer uporabljamo kapnico , vodnjak , lasten izvir oz. bakteriološko oporečno vodo moramo temu primerno izbrati filter . Filtracijski sistem z keramičnim predfiltrom je najenostavnejša rešitev . Obstajajo še drugi sistemi : UV sterilizatorji , reversna osmoza , .... Če želite več info : proactive.water@s5.net Lep pozdrav ! Hakim HAKIM

neznan uporabnik

28. feb 2002 13:34

Ker trenutno nisem doma, ne vem točno, kakšen filter imamo. Menda je tisti ... z reversno osmozo. Imamo kapnico. Pred montažo oz. izbiro filtra so nam testirali vodo in se nato odločili, kaj nam ustreza. Ne bom omenjala firme, da ne bom delala reklame. So pa filtri prav tako testirani na Zavodi za ZV MB. Kot sem že rekla, je to podpultna izvedba in stane cxca 184.000 SIt in še nekaj, na pultu ob lijaku je dodatna pipica za pitno vodo. Zraven filtrov smo morali nabavit še neko črpalko (menda - nisem pa sigurna-zaradi konstantnega pritiska - ker imamo doma hidrofor). Meni osebno okus vode ni nič drugačen, sem se pa pdločila, da ne bom kupovala več poceni sokov (dobri so predragi - npr. fruktalovi) in bom lepo pila drago prefiltrirano vodo, morda mešano z malinovcem, limono ali cedevito. Drugič kaj več, čao larisa

hetero  

1. mar 2002 8:48

koliko prostora pa tak filter zavzame (na pipi, ne tisti spodaj).... Herman Teron

neznan uporabnik

1. mar 2002 12:09

Nadpultni filter stoji poleg umivalnika in zavzame nekaj manj prostora kot 1.5 litrerska plastenka . Zamenja se aerator na vaši pipi s posebnim aeratorjem , ki ima stikalo . Iz vaše pipe še vedno teče voda normalno , ko pa želite prečiščeno vodo enostavno z potegom stikala na aeratorju preusmerite vodni tok skozi filter ,... Podpultni ima pa dodatno pipo . Obstaja pa tudi možnost montaže pod pultom in uporabiti že obstoječo pipo ( v primeru če ne želite dodatne pipe ,.. ) LP Hakim

neznan uporabnik

4. maj 2002 9:00

Zivio ! zanimivo koliko časa se nihče ni dotaknil teme ZDRAVA PREHRANA .?? Čudim se , da se strokovnjaki za kulinariko ne sprašujejo ali je kuhanje z vodo , ki jo dobijo iz pipe isto kot kuhanje z vodo katera je bila pred uporabo prečiščena . Pred kratkim je bil v Delu priložena zloženka , ki jo je izdalo podjetje Vodovod - Kanalizacija skupaj z Mestno občino Ljubljana . " jutri bomo pili to , s čimer danes pojimo zemljo " , " Vodo pestijo pesticidi " , ..... precej informacij je bilo napisanih , in zelo lepo , da je o tej temi pisala tudi županja Mestne občine Ga.Viktorija Potočnik . Kulinarični mojstri razmislite ! Lep pozdrav ! Hakim

hetero  

4. maj 2002 9:20

Zdravo Hakim! Mi imamo manjše omrežje, ki napaja približno 200 hiš.....imamo pa problem, ker vsake toliko časa v zajetje "priteče" gnojnica....in vedno odgovorni to "opazijo" ko ji mi povemo, da voda smrdi.......sploh ne morejo pogruntati,od kje gnojnica, ker je zajetje kar na lepem kraju v gozdu...... no pustimo to, mene zanima, kako s temi vašimi filtri takšno vodo očistiti....jaz mislim, da je to nemogoče....... Herman Teron

neznan uporabnik

4. maj 2002 21:15

Živio ! Z današnjo tehnologijo je mogoče napraviti PITNO vodo praktično iz kakršnekoli vode , bodisi je to morska voda , greznica , voda polna pesticidov ,.... Problem je le v tem , da bolj ko je voda onesnažena dražjo tehnologijo potrebujemo ! Zato je vedno potrebno reševati probleme kar se da optimalno : zmerni stroški nabave naprave v razmerju z problemom , poznati moramo plan vzdrževanja , .... V Vašem primeru gre za majhen " vodovod " , ki je verjetno slabo vzdrževan in z slabo kontrolo , da ne govorimo o sistemu dezinfekcije - kloriranje ?? Ponavadi voda smrdi po gnojnici , ker so v vodi fekal koliformne bakterije !!! Možno bi bilo sanirati "vodovod" , ker pa se je verjetno težko dogovoriti z vsemi odjemalci za investicijo je najenostavnejša rešitev montirati filtracijski sistem v vsakem zainteresiranem gospodinjstvu na točki odvzema pitne vode v kuhinji . Sicer ne vem kakšna je stopnja onesnaženosti , ampak mislim , da rešitev ne bi bila tako draga . Sem imel že primer kjer je voda v nekem zajetju smrdela " kot bi greznico odprl " in smo problem rešli za cca. 100.000 sit . Če želite , Vam brezplačno vzamem vzorce vode , jo testiram in poskusim najti najugodnejšo rešitev . Pripravljen sem tudi filtracijski sistem montirati brezplačno za dobo enega tedna , tako se boste lahko prepričali o kvaliteti vode . Lep pozdrav ! Hakim

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti