Voda

neznan uporabnik

22. jan 2002 19:32

Odlično , čestitke g.Turšiču in ekipi za dosežene rezultate na področju vitalizacije vode . Toda to ni rešitev za vse probleme pitne vode . Iz naše vode je potrebno prej odstraniti vse tiste primesi , ki jih vsebuje in nam škodujejo tako ali drugače . Šele , ko smo vodo očistili če želimo jo izboljšamo , vitaliziramo , povečamo vsebnost kisika ,... Pozdrav , Hakim HAKIM Sporočilo je spremenil(a) HAKIM dne 22. jan 2002 19:36:58

neznan uporabnik

22. jan 2002 21:54

Zdravo ! Vsakega razumem, ki hoče narediti dober posel. Slučajno sem bil na sejmu "Narava nazdarvje", kjer sem videl tudi Hakimove filtre. Prepričajte se sami. Pišite mu na e-mail: proactive. water@s5.net pa boste videli, kaj vas čaka v žaklju. Vaš on-line svetovalec Florjan Nahtigal

neznan uporabnik

23. jan 2002 22:41

Mogoče izgleda čudno toda filtrov PROACTIVE na sejmu " Narava Zdravje " ni bilo . Kot sem že rekel je na trgu še kar velika izbira filtrov . Vendar velika večina ljudi še vedno ne ve veliko okrog te teme , zato je naša primarna naloga osveščat ljudi v tej smeri potem pa se naj seveda odločijo za najboljšo rešitev . Iz izkušenj vam povem , da največ ljudi se odloči za nakup filtra , ker ga je videla pri sorodniku , prijatelju oziroma pri zadovoljni stranki . Če imate vprašanja glede pitne vode , filtracijskih sistemov vam bom če se le da tudi odgovoril ali svetoval . Lep pozdrav ! Hakim HAKIM

neznan uporabnik

25. jan 2002 14:36

Ja, jaz sem zastavila prvotno vprašanje v tej temi, pa me zanima tole: nekje zgoraj je bilo omenjeno, da marsikateri filter vodo tako prečisti, da je destilirana in ni primeran za gospodinjstvo. Kaj to pomeni?? Mi smo torej montiorali filtre (glede na ceno so najbrž tudi dokaj kvalitetni) in ne me zdajle strašit, da voda ni več primerna za kuho? Zakaj sploh ne bi bila primerna. Kaj iji manjka?? Res me zanima. larisa

neznan uporabnik

25. jan 2002 20:19

Vaša voda je kapnica in če je to res, je ta voda mehka. Mehka voda je tudi destilirana voda. Posledica prekomernega uživanja (pitje) mehke vode je golšavost, ker taka voda ne vsebuje mineralnih snovi in raznih zaželjenih kemikalij (s pestro vsakodnevno prehrano se te gotovo zadovoljivo nadomesti), ki jih voda sicer pridobi na poti skozi zemljine in kamnine, ter se pri tem tudi po naravni poti prefiltrira . Vi dobro veste, zakaj ste namestili točno tiste filtre za katere ste se odločoli in verjetno to niso bili prvi filtri, ki ste jih zagledali v trgovini. Vse ostalo nima nobenega pomena. Vitalizator v nobenem pogledu ne more nadomestiti kakega filtra, lahko pa si preberte vse o njegovem učinku, ki ni znemarljiv, če res deluje tako dobro. Vsi si pomagamo po svojih najboljših močeh, pa brez panike.

neznan uporabnik

25. jan 2002 20:50

Živio Larisa ! Nič ni hudega , ker ste montirali takšen filter , voda bo verjetno ok če se boste držali vzdrževalnega plana . Samo precej drag sistem ste nabavili , verjetno gre za filtrirni sistem , ki deluje na osnovi " reversne osmoze " . Takšen sistem je primeren za katastrofalno onesnažene vode , deluje tako , da pod pritiskom potiska vodo skozi polpropustno membrano ( sito z zelo majhnimi porami - manjše kot virusi ) in tako le čiste molekule h2o gredo skozi membrano v zbiralnik od koder potem skozi pipo pridobimo vodo . Slaba stran tega je ne samo , da imamo vodo brez mineralov ampak tudi izkoristek vode je zelo slab . Skozi membrano gre le približno 5 % vode , ostalih 95 % pa gre v odtok skupaj z " dodatki " . Verjetno bi v vašem primeru lahko našli bolj racionalno rešitev , zdaj je kar je vsaj ste lahko sigurni , da pijete čisto vodo . Lep pozdrav ! Hakim HAKIM

neznan uporabnik

27. feb 2002 21:42

Lep pozdrav ! Dajte no , postavite kakšno vprašanje o pitni vodi , filtracijskih sistemih ,... Mislim , da za pripravo hrane potrebujete čisto vodo ... Hakim

neznan uporabnik

27. feb 2002 22:35

Topla voda? marjan zajc

sycia  

član od: 4.12.2001

sporočila: 139

27. feb 2002 23:30

Mario, jaz imam zeleni kozarec za vodo in se mi kar dopade. Sicer ne pijem toliko vode, kot je "predpisano", da bi res kaj shujšala, ampak mi je pa fajn, ker je voda čisto drugega okusa, ko je nekaj časa v tem kozarcu. Še vedno se mi zdi ful zanimivo, da deluje. Ne vem, kakšno vodo imamo pri nas v Krškem, s kozarcem se mi zdi, da jo vsaj malo popravim (baje se jo da tudi do 50%, če se ne motim). Obstali pa naj bi tudi namizni destilatorji vode. A kdo kaj ve o tem? To bi mene zelo zanimalo (mogoče tudi koga drugega), pa tudi kakšna je kaj cena in podobno. Na zdravje s čim boljšo vodo Sycia

neznan uporabnik

28. feb 2002 9:07

Kozarec z informacijo oz. vitalizator ima pozitivne učinke na vodo ,... Kot je rekel Mario , vitalizator v nobenem pogledu ne more zamenjati filtracijski sistem . Predno vodo izboljšamo , vitaliziramo ali ji dodamo kakršne koli " dodatke " ( sokovi , čaj , kava ) ali z vodo pripravljamo hrano jo je potrebno prečistiti , odstraniti zdravju škodljive snovi . Glede namiznih destilatorjev : To je ena možnost za čiščenje vode , ponavadi se takšen sistem montira tam kjer je voda tako zelo onesnažena , da se res drugače ne bi mogla očistit . Pa tudi ali res potrebujemo destilirano vodo , da bi se odžejali oz. pripravili hrano ? Destilirana voda : Voda , ki ne vsebuje mineralov , soli ,...kupite destilirano vodo in jo poskusite piti , po možnosti neohlajeno ! Namizni destilatorji - vzdrževanje , elektrika , stoječa voda ,majhna dnevna kapaciteta ,cena cc. 100.000 sit ,... To so vse minusi za destilatorje . Z današnjo tehnologijo lahko iz kakršne koli vode naredijo pitno vodo , vprašanje je samo cena . Iz naših vodovodov priteče voda z znanimi kontaminanti , katere lahko na zelo enostaven način odstranimo . Z montažo primernega filtra NA TOČKI ODVZEMA PITNE VODE . Filter seveda mora biti testiran , kvaliteten , delovati po možnosti brez vzdrževanja , odstraniti kar je škodljivega , imeti dovolj veliko kapaciteto , popolno garancijo , cena vode katero prečisti mora biti zanemarljivo majhna ,... Lep pozdrav , Hakim

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti