14. sep 2008 17:28
vizi123 je napisal/a: |
1. včasih nisem gledala v ogledalo ko sem si jih norti dajala in se mi je učasih prilepila na beli del očesa nato sem jo hitro potegnila(zapelala) do zenice--> zdaj se gledam ko si jo vstavljam in takoj ko se prilepi se mi včasih ulije solza do konca lica in me včasih v očesu tudi nekaj žgečka |
Vedno se glej v ogledalo, ko si vstavljaš leče.
2. enkrat(kar na lepem) me je začelo tako žgečkati v očesu da so mi tekle le solze in nisem mogla odpreti očesa in sem nahitro pogledala in si jo vzela ven
|
Ne vem kako je s poltrdimi, mehke si pa lahko vstaviš napačno (se ti obrnejo). Verjetno je pa med lečo in oko prišel kakšen tujek.
3. je mogoče problem ker se ličim? po tem ko si lečo vstavim se namažem spodaj z barvic narahlo in malo trepalnice
|
Ličenje ne bi smel biti problem, lahko pa ti med ličenjem zaide kakšen tujek v oko, pa te zaradi tega moti.
4. imam tudi izkušnjo ko mi enkrat leča ni hotela iti ven in sem morala malo počakati da sem jo dobila ven
seveda pa jo vstavljam tako da si pridržim trepalnice drugače odbijejo lečo
|
Se zgodi, da leče ne moreš dati ven, pač malo počakaš pa je, bolje kot da se raniš.
Saj drugače, kot da si pridržiš trepalnice (oz. veke) tako ali tako ne moreš dat leč noter.
11. leče si vstavljam in izstavljam kar v svoji sobi, kjer imam ogledalo in tekočine Piiloset, zato se mi je zgodilo ko sem leče jemala iz posodice, ne maram si namreč izliti tekočine z lečo na dlan ker je use mokro, zato s prstom vzamem lečo iz posodice in si jo dam na dlan, nato tekočino izlijem v drugo posodico, ki jo zavržem
ko vzamem lečo iz posodice nanjo kapnem še malo fiziološke raztopine.
|
Hmmm, raje to počni v kopalnici, ker si lahko prej dobro umiješ roke. Nikoli ni pametno z nečistimi rokami šariti po očeh.
13. lahko nosim leče med menstruacijo? zdaj jih raje nisem, prav tako jih nisem nesla na morje
|
Seveda lahko, zakaj pa ne. To je tako, kot bi nekdo rekel, ad se ne smeš tuširati med menstruacijo.
Toliko ti lahko povem kar se tiče mojih izkušenj, pa ni treba vsega verjeti kar prebereš na forumih. Daj raje vprašaj svojega okulista o vseh preostalih zadevah, ker najbolj ve.
Urša
Sporočilo je spremenil(a) urssa dne 14. sep 2008 17:28:51