26. sep 2006 16:44
Resnična hvala za odgovore in če ste dobro prebrale - jaz se "ponovno" odločam za leče. Nosila sem mehke in bila pravi mojster vstavljanja in jemanja iz očesa - z dvema prstoma ene roke v delčku sekunde. Naj povem, da tisto kar te tam učijo ni najbolj praktično. Sem bila enkrat priča takemu učenju, ko so pri optiku eni punci razlagali kako si naj vstavi lečo. Revica je imela čisto rdeče oči in res nisem mogla biti več tiho, ko sem gledala kako ji dopoveduje. No, po mojem nasvetu si jih je vstavila, ko šus. Ampak, skratka.....po kakšnem letu nošenja so se mi oči nekako uprle - nisem imela rdečih oči, leče me niso motile, ko so bile v očesu - pravzaprav jih sploh nisem čutila, ampak, ko pa sem si jih dala ven, se mi je zdelo, da so bile, kot prilepljene na zrklo in čez nekaj časa so me začele boleti oči tako globoko nekje - v ozadju in temu je sledil glavobol in nemalokrat migrena. Okulist je rekel, da je dioptrija OK, da je očesni pritisk v redu,....No, ko pa sem mu rekla, ali jih ne prenašam zaradi kontracepcijskih tablet, mi je rekel, da za to povezavo še nikoli ni slišal. No, krasno, sem si mislila. Jih poznam kar nekaj, ki jih ravno zaradi tabletk ne morejo nositi. No, naredila sem pavzo in sedaj razmišljam o poltrdih, ker vem, da so manjše in se ne prilepijo tako na oko. Pri meni verjetno res ni povezave s kontr. t., ker bi potem verjetno oči odreagirale že prej, ne pa šele po enem letu.
Vseeno hvala in zelo dobrodošel bo še kak nasvet, izkušnja.
vanjatajnsek