21. avg 2006 20:54
Brez heca,samo prej se urežeš z skrhanim ,kakor z ostrim ,!(vsaj jaz se)! val
21. avg 2006 20:54
Brez heca,samo prej se urežeš z skrhanim ,kakor z ostrim ,!(vsaj jaz se)! val
21. avg 2006 21:28
Potem pa sem jaz fenomen. jade
21. avg 2006 22:24
Najraje uporabljam fiskars nož-ne me vprašat o ceni ker sem ga dobila za darilo.Noži pa morajo pri meni ostri kot britev.Se je pred kratkim z njim hči urezala z njim,pa me je dohtarca potolažila da se ureznina z ostrim nožem dosti lepše celi,kot če se urežeš z topim-top nož kožo namreč potrže. Bernarda
22. avg 2006 8:41
jade je napisal/a: |
Potem pa sem jaz fenomen. jade |
22. avg 2006 9:17
Nož mora biti oster in ostrejši kot je, hitreje se skrha. Zato je poleg noža zelo pomembno imeti dober brus. Najboljši so keramični ali diamantni, ampak tudi navaden kovinski je boljši kot rezanje s topim nožem. Razne priprave za brušenje nožev bi pa kar odsvetoval, ker praviloma naredijo več škode kot koristi. Raje vsak dan parkrat potegneš čez brus. Nožev tudi ne smemo prati v pomivalnih strojih, ker jim to škodi. Vedno ostri noži so mit. Če bi tisti noži, ki jih kot vedno ostre prodajajo na TV res bili vedno ostri ali pa vsaj kdaj ostri, potem bi jih najbrž uporabljali mesarji. Pa jih ne. Vsak mesar bo pred rezanjem parkrat potegnil svoj nož čez brus. Bolj pomembno kot vedno oster nož je lastnost noža, da se ga sploh da nabrusit. Nekaterih se namreč ne da. Sašo://lp --- http://cespov-njok.blogspot.com/ Češpov njok
22. avg 2006 9:46
No, no... Ne vem, če mesarji nože vlečejo čez bruse. Vsaj jaz jih nisem videla, res pa je, da gledam tiste, ki imajo enake Dickove nože, kot jaz doma. In za svoje sem dobila ob nakupu tudi ponudbo za profi brušenje. Teh boljših nožev naj sploh ne bi brusili s čimerkoli sami doma. Jaz se bom tega držala, ker jih mislim uporabljat še nekaj časa.
22. avg 2006 10:03
Meni pa sede Fiskars. Brusim ji sama z brusom za "oslo" (tisti brus, s katerim sicer brusijo kose). So ostri kot britev. Ne urežem se dostikrat, ko se, se pa pošteno in rez je "čist". Lp Dolores
22. avg 2006 12:42
Dolores, mi delamo isto. Sicer pa nosim jaz posledice preverjanja ostrine nožev kar s sabo - me folk sprašuje, če sem hotela delat samomor. Ma za kaj takega so brazgotine na napačni strani roke. Loni Makaroni
22. avg 2006 13:37
val je napisal/a: |
Se strinajam ,mož mora biti oster ,predusem pa iz kvalitetnega materiala da je ,in ostane oster! Jaz jih imam doma cel asortima ,vendar ga ni čez Dick,pa da nebom krivice delala enga za meso imam Vitrinox,tud tist je zelo kvaliteten! Že kar nekaj časa nazaj sem ugotovila ,da se tu ne splača šparat ,kupiš enkrat kvalitetno pa imaš za veliko let! val |
22. avg 2006 13:46
Escada... Jaz sem počasi prebrala... Dojela, kaj ti je bilo zabavno, ampak... Jaz sem na začetku mislila, da se hecajo, ko so govorili o Dick nožih. Pol se pa navadiš na to ime.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto
Jernejeva sadna torta s smetano