26. apr 2008 7:11
Mujo in Haso delata skupaj v podjetju in Mujo svojega prijatelja prvič povabi k sebi domov. Na vratih naroči ženi: Fato, skuvaj nam jednu kavu!
Fata ga postrani pogleda in odgovori: Pa, boli me za tvoju kavu. Skuhaj je sam, tvoj je gost.
Mujo ne ve kaj bi, zato vpraša taščo in ona mu odgovori: Ne pada mi na pamet, da vama kuham kavu!
In tako nihče v hiši noče skuhati kave. Haso malo posedi in potem odide domov. Naslednjo nedeljo Haso povabi Mujota k sebi domov. Takoj ko sta vstopila v hišo, Hasotova žena obema sezuje čevlje, natakne copate, kava ju je že čakala. Žena takoj postreže s pijačo, piškoti. Postrežba je bila vrhunska. Mujo se ni mogel načuditi, zato je vprašal Hasota: Kako si to uspeo, da te svi ovako slušaju?
Haso odgovori: Lako, bolan! Kad sam se oženio, dodjem ja prvi dan kuči sa posla, kad ono mačak sedi u mojoj fotelji. Kažem ja mačku, da bježi, inače ču mu dat žuti karton. Mačak ništa, on spava i dalje u mojoj fotelji. I ja mu dao žuti karton. Drugi dan opet, mačak u mojoj fotelji. Opet mu kažem, da nema šale, ako se smesta ne pomeri, dobit če još jedan žuti karton. I ništa. Mačak ne reaguje i opet mu ja dajem žuti karton. Dodjem ja treči dan kuči, mačak opet u fotelji. Naljutim se i kažem mu, da pazi šta to radi, jer če dobiti crveni karton. Mačak ne reaguje i uzimam ja pušku i ubijem ga.
Mujo z zanimanjem posluša in potem vpraša: Dobro, a kakve to veze ima s ovim tvojima?
Pa svi imaju po dva žuta kartona!
Lep dan in veliko se smejte