Zanima me kako se odvadi majhnega mucka naj ne skace po mizi in podobno.
LP
kapica
Zanima me kako se odvadi majhnega mucka naj ne skace po mizi in podobno.
LP
kapica
27. jul 2006 12:59
Jaz sem mojega enostavno prijela, postavila na tla in (ne se smejat) mu rekla, da na mizo ne sme. Zaenkrat se tega drži. Če hoče naredit kaj takega kar ne sme enostavno malo zavpijem NE, da pritegnem njegovo pozornost. To je to! Vztrajat moraš, še posebno ker je to mali muc, ki se šele uči. Želim ti toliko veselja z njim, kot ga imam jaz z mojim mucom. alexis
27. jul 2006 13:10
Sam jst tocn to delam mojmu ze vec kt 1 mesc, pa se zmer skace na mizo. Str je pa 3 mesce. Jst sm ze obupala in res n vem vec kva nej se nardim... Hvala vseen... LP kapica
27. jul 2006 13:23
Mucke zlo dobr slišjo!!! Probaj tako, da ga napodiš iz mize. Zraven ploskni z rokama ali pa s časopisom udari ZRAVEN njega po mizi, da se bo ustrašil in skočil dol. A si to tud že sprobala alexis
27. jul 2006 13:26
Kapica, kar vstrajaj. Jaz sem pri moji muci potrebovala nekaj časa, da je skapirala. Sedaj je stara 1 leto. Še skoči včasih na mizo, ko pa nas zagleda pa takoj zbeži. Samo obupat ne smeš. Želim ti dosti veselja z njo. AK
27. jul 2006 13:59
Ja, res ne smeš obupati, zdaj ko je še majhen, ga je moč še kaj naučiti. Saj veste, kar se Janezek nauči, to Janez zna. To velja tudi za muce!!! Pekarica
28. jul 2006 22:43
Mi smo pred enim letom dobili muca, ki je bil še zelo majhen(star en mesec). Alexis ti je že vse povedala. Enostavno ga odločno primi in postavi na tla in reci glasno NE in to je to. Res pa je, da moraš vztrajat.Tepsti pa ga ne smeš, ker, če ne bo še slabše. Pa veliko užitkov z muco ti želim. fakin712
29. jul 2006 8:30
Jazi sem našo mucko naučila NE s časopisom. Ko je naredila kaj narobe, na primer skočila na mizo ali praskala tam, ko se ne sme, sem rekla ne, če pa ni reagirala, pa sem hitro vzela časopis in ga zrolala in potem s to rolo počila po moji roki, tako da se je slišal pok. Muca pa je na to vedno reagirala. Enkrat se je mama igrala s časopisom in ga sukala med rokami, muca pa takoj za ovinek in je čudno gledala, kaj je zdaj to .Seveda, ker ni nič narobe naredila. Potem sem mamo opozorila, naj tega več ne počne. Mucka se je hitro naučila in potem nikoli več nismo rabili časopisa,samo ostrejšo besedo NE, pa je mala trmoglavka vedno reagirala, ker je vsak ne povezala s časopisom. Ta nasvet pa mi je dala veterinarka. Kyara
29. jul 2006 9:06
kyara tale je pa dobra! če svojga kdaj tako dobim-zdj zelooo redko, butl je zdj star ene 3/4 leta vglaven manj kot eno leto pa več kot pol leta-ne vem točn ker sm ga dobila,in takrat je prav veselo skakal povsod in mi ni blo jasn kako al ga res niso tam kjer je biu prej niso kj naučili in mu vse pustili in sm bla pač huda, huda in še enkrat huda. če ga še zdj zalotim da kje tako hodi kjer ni dovoljeno sm huda in takoj zaštarta dol je pa zanimivo glede mačjega Wc-ja,moj maček ga je že znal uporabljat, zdj kasneje se je pri hiši znašla še ena mucka in ta je avtomatsko poštekala takoj in ni še nikoli kam drugam šla na potrebo kot v mačji wc... seveda pa tudi zunaj vedno iščeta pesek, magari je to pri sosedu lucijana
29. jul 2006 23:07
Imam enajst let starega mačka, ki pridno uboga. Saj je poskušal, danes pa ga lahko pustiš v kuhinji s kilo mesa na pultu ( no, tvegala ne bi!), pa ne gre tja, kamor je prepovedano. Vztrajno je treba ponavljati "ne" in ga odstaviti od tam, kjer ne bi smel biti. Pomaga tudi, če ga pihneš. Naš je zelo dobro vzgojen, je pa alergičen na besedo ne in iztegnjen prst prav zaradi vzgoje. Je pa zelo zgovorren in učljiv. Želim vam srečo z vašo žametno šapico. frina
31. jul 2006 14:09
O hvala vam za vase odgovore / mnenja... Kaj pa vi mislite glede kastracije... Je potrebna ceprav je mucka vedno v stanovanju? Je bolje zano daa jo damo kastrirati ali ne? Prosim predlagajte mi kaj je bolje zano. Ker nepotrebnih stroskov si lih nebi delala... Hvala vam se 1x!! Papa kapicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | rimljanka |
Kaj jutri za kosilo? | johana |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pesto palačinke
Caprese solata s popečenimi svaljki