Zjutraj se navadno mudi, zato so zajtrki verjetno zelo enostavni ali pripravljeni vnaprej, med vikendi pa si lahko privoščimo tudi kaj bolj kompliciranega, zato me zanimajo oboji. kaj jeste za zajtrk? Midva se ravno trudiva uvest to navado zajtrkovanja, pa sem malo gledala, kaj bi bilo fino in hitro:)
Torej, do sedaj sva poizkusila:
- raznorazni sendviči, se da, če si vse že prej pripraviš, vsaj namaze...
- vaflji s sladoledom in nutelo. Vaflji so super, ker lahko testo narediš prejšnji dan, potem pa se lahko čisto zrihtaš med tem ko strojček sam peče:) Samo vsake toliko moraš prit vzet vafelj ven in nalit novo testo not:)
- jogurt z musliji in sadjem
- raznorazne sladoledne kupe (kaj se režite, saj pravijo, naj zajtrkujemo kot kralji:)
- palačinke z marmelado
- zapečeni ovseni kosmiči z banano in vanilijevim jogurtom (kosmiče najprej skuhaš na mleku, potem pa daš v posodice, čez vanilij jogrut in narezano banano, posuješ z malo rjavega sladkorja in zapečeš pod žarom) - njami zadevica:)...
- seveda dobi fant kdaj tudi jajca na oko, na ocvirkih, slanini, hrenavkah,... meni zjutraj to po navadi ne paš...
- umešana jajca z začimbami, sirom...
- mafini (suhe sestavine si zmešam že prejšnji večer, mokre pa lahko vsaj namerim, če vem da se bo mudilo - medtem, ko si vse pripraviš, so mafini že pečeni, sploh mini - 10-20 min)
- svež kruh z raznimi namazi
Imate kake originalne in hitre ideje?
Veri