22. mar 2005 10:26
Če koga zanima spet kak moj (tokrat uspešen:) eksperiment: iz sobote na nedeljo sem spekla kruhek iz pinjenca in 2 zvrhanih žlic jogurta (skup cca 3,6 dl), ajdove (150g) in bele pšenične moke (350g) in pa dobre pesti grobo sesekljanih orehov - pa seveda mojih 8 g svežega kvasa (1/3 Žitovega zavojčka se je izkazalo kot ok:) - končno!), zvrhana mala žlička soli, enaka žlička sladkorja, dolgi program za polnozrnat kruh - njam! No, danes zjutraj me je pa pričakal kruh iz pinjenca cca 3,5 - 3,6 dl (jaz dajem več tekočine kot Reca, mi je bolj všeč sočen kruhek, lahko probate dat manj, ampak tile mlečni izdelki niso samo voda in je že zato boljše malo več...), pa ržena in bela moka, skupaj 520 g, spet 8 g kvasa, žlička soli in sladkorja, pa še 2 veliki žlici lanenih semen in ena pest rženih kosmičev, isti program:) (št. 5 na Kenniju) Tudi njamsi;) Če dam vsaj malo bele moke zraven, ima vedno krasno kapico, samo čisto polnozranti noče narediti večjega hribčka, ampak samo malo nakaže veselje do višin;)
Veri