27. jan 2005 10:32
hvala, aki, saj Goljta ne poznam, samo knjigo sem brala, je pa ista stvar, vsaj v osnovi, mislim pa, da tudi količine, tudi prednosti so čisto enako napisane, torej je verjetno ista stvar. Torej dela, jupiii! Bom sprobala in to čim prej! Fino je tudi to, da lahko naredim to emulzijo, če mi gre kvas proti koncu trajanja, pa še ne bi takoj delal kruha, podaljšam rok trajanja za 2 dni:) (Vedno nekaj manipuliram, a ne?;)
Pri drožih mislim, da ne pobiješ kvasovk, ampak enostavno delajo druge bakterije: mlačnokislinske, namesto kvasovk, oboje proizkvajajo ogljikov dioksid, ki napihne testo, isto dela tudi pecilni, samo na drug način (kemijsko).
Polnozrnate moke sem probala že skoraj vse, ker sem vedno še kaj drugega spreminjala, tako da težko kaj rečem, katera mi je bila najbolj všeč, graham vem da mi je bila všeč, pa moka iz celega pšeničnega zrna (mislim da Intes, pa tudi Mlinotest). Katere so tvoje favoritinje? Sem pa opazila, da super paše v polnozrnate kruhe med, jogurt, kefir, pa seveda semenke in oreški... Ti priporočam vse mogoče kombinacije. Vode sem dodala navadno 330 ml na 500 g moke, jogurta pa 350 in ni bilo preveč. Samo kvas mi dela težave, vedno mi prveč vzhaja... Danes nisem delala kruha, ker je včeraj še ful štrukljev ostalo in jih bomo meli za malco:)
Veri