6. mar 2006 11:22
Pozdravljene punce,
najprej se opravicujem, ker se nisem nic oglasila, a za menoj je kar naporen vikend.
V soboto sem bila letece, v trgovini po nakupih za prijateljico, ki je rodila hcerkico, moza je namrec v petek hudo pogrizel pes (je postar), potem sem sla k tastu in tasci, pa k mami, zvecer nazaj domov. V nedeljo pa sem hitro kuhala in hitro k prijateljici pomagat v kuhinji in s ta malo. Potem pa nas je se hudo "zametalo", da smo s tezkimi mukami prisli domov.
No, v soboto zjutraj sem prijateljici spekla en polnozrnat kruh, si ga je zazelela... Pravzaprav mislim, da sploh ni bil tako slab. Vzela sem kar Verin recept in malo kombinirala, ker mi je zmanjkalo crne moke. Mogoce je bil malo bolj zbit... moram se enkrat predelat navodila. Ampak je bil zato tako okusen.
Vceraj zvecer, potem ko smo ocistili se okolico hise, pa sem za oceta spekla se bel kruh za oceta, ki ga ima res rad... sem vzela se kar mesanico od Hoferja in je kar uspel, pa ceprav je v nasem naselju zmanjkalo elektrike. Pa sem se spomnila, da v tem primeru moras zopet ponovno zaceti z izbranim programom. In sem potem izbrala kar ta hitrega, ker sem imela ze zmesano in napol vzhajano. Pa je bil kar okusen in velik hlebcek kruha. Joj, kako je bilo ocetu fajn, k je dobil svez kruh kot nagrado po 3 urnem odmetavanju snega, haha.
Sicer pa se vedno prebiram vsa vasa navodila in vse imam ze prebarvano z markerji. Predvsem pa prebiram navodila za kruh. Se vedno se odlocam pri priravi kruha in izbiri programa. Se mi zdi, da tisto se nisem obdelala dovolj, oz. mi vedno kaj pomembnega izgine iz glave.
Ah kaj hocem...
Vaja dela mojstra in pri tem vztrajam. Lepo se imejte in pozdravcek.
Zdenk@