17. feb 2005 10:35
Nisem se še oglasila na ta forum, ampak imam doma aparat ALASKA že dobro leto. Kupila sem ga v Avstriji, tako da nimam slovenskih navodil, nemščina in jaz pa se ne ljubimo najbolj. Sodelavke so mi dale navodila za Clatronic in Severin, pa verjemite, da se da tudi s tem pomagat. Moj aparat ima dva kavlja in 12 programov. Velikost kruha je do 1250 g. Včeraj sem poizkusila narediti polnozrnat kruh od DJ in mi je lepo uspel. Ni sicer imel kapice, je bil pa dober. Sem morala dodati malo več tekočine, kot je napisano. Doma nisem imela ovsenih kosmičev, pa sem dodala sojine kosmiče. Mogoče je bilo to krivo. Je pa res, da moraš vsak aparat naštudirat, pa peči in peči. Tudi meni se je zgodilo, da ni ratal, ker mi je zatajil kvas (dala sem svežega). Pripravila sem timer, zjutraj pa je bila v pekaču ena trda gmota. Zdaj obvezno za take prilike uporabim suhi kvas.
Sedaj je moj osnovni recept za kruh od Rece, potem pa sprobavam tudi kaj po svoje z raznimi dodatki. Ja, pa seveda recepte s tega foruma.
Gobica